Bu haber kez okundu.

“Bayramlık Pabuç” Tiyatro Oyunu Ankaralılar Tarafından Büyük Bir Beğeniyle İzlendi
banner229
"Bayramlık Pabuç" adlı eser Ankara’daki tiyatro severleri büyüledi..
   Pervarili genç yönetmen Murat Özcan tarafından yazılan Bayramlık Papuç, İlk olarak Pervari İlçemizde sahnelendikten sonra, Gaziantep onat kutlar sahnesinde sahnelenen tiyatro oyunu Ankara ulus küçük tiyatro da halkın karşısına çıkarak büyük bir beğeni topladı. Ankara’daki tiyatro severler Tiyatro ekibini ayakta alkışladı.
  Dünyanın her tarafında 8 Mart gününde gerçekleştirilen Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen ve Pervari Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından yürütülen ve Gençlik Spor Bakanlığı tarafından “Sosyal Mesajlar Sahnede” isimli proje ile destek verildi. “Sosyal Mesajlar Sahnede” isimli proje kapsamında Pervari Metod grubu tarafından sunumu gerçekleştirilen “Bayramlık Pabuç” isimli tiyatro gösterisi, henüz oyun çağındaki Gonca’nın babası tarafından zorla evlendirilmeye çalışılması üzerine annesi ve öğretmeni ile birlikte yürüttüğü mücadeleyi merkeze alıyor.
  “Çocuk gelin olmasın” sloganıyla yola çıkan ekip, öğrenci, öğretmen ve gönüllü vatandaşlardan oluşuyor. İl olarak Siirt’in Pervari ilçesinde gösterime giren oyun Gaziantep’ten sonra Ankara’da sergilendi.
 Ekibin bundan sonraki durakları, Batman, Diyarbakır ve Siirt olacak. Devlet Tiyatroları Küçük Sahne’de gerçekleştirilen programa ilgi büyüktü. Gösteriden sonra seyirciler tarafından oyunculara çiçek takdim edildi. Ardından, proje ekibi ile oyuncular seyircilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
 Pervari Belediye Başkanı Tayyar ÖZCAN tiyatro oyunun sonunda yaptığı açıklamada, Pervari, Gaziantep ve son olarak Ankara’da büyük bir başarıyla oyunu sahneleyen tüm tiyatro ekibini tebrik ederek, Pervari Belediyesi olarak tebrik ediyor bundan sonra yapacakları bütün Projelerde desteğimizi kendilerinden esirgemeyeceklerini belirterek, bu projeye emek veren genç fedakar Tiyatro ekibini candan kutluyorum dedi.
Bayramlık Papuç Tiyatro ekibi AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran'ı makamında ziyaret etti. Demirkıran Tiyatro ekibini kutlayarak başarılarının devamını diledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.