Bu haber kez okundu.

Baykan’da Modern Tarım ve Seracılık Yaygınlaşıyor
banner229
Baykan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Köylere Hizmet Götürme Birliğinin koordinesinde Ulaştı ve Gündoğdu köylerine kurulan seralarda üretim artarak devam ediyor. 2011 yılında GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Modern Seracılığın Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında Ulaştı köyünde 30 adet ve Gündoğdu köyünde devlet desteği ve köylünün kendi imkanıyla kurulan 15 adet sera; üretime bütün hızıyla devam ederek diğer köylere örnek teşkil ediyor.
  Baykan’da kurulumu tamamlanan seralarda üretilen ürünlerin daha yüksek fiyatla satıldığı erken ilkbahar ve geç sonbahar aylarında piyasaya ürün çıkartılarak çiftçinin daha çok para kazanması hedefine böylece ulaşılmış olup, bundan sonraki süreçte üretim sezonunu tam yıla yayılması hedefleniyor.
  Baykan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları tarafından, gerek kurulum gerekse üretim ve pazarlama aşamasında yakından takip edilen seralarda üretim yapan çiftçiler halinden oldukça memnun.
 İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarınca kontrol edilen seralarda, yetiştiricilik ve zirai mücadele yöntem ve teknikleri hakkında üreticilere düzenli olarak teknik destek sağlanıyor.
  Gündoğdu köyündeki seraları inceleyen Baykan Kaymakamı Ufuk Akıl yaptığı konuşmada; “Sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmaya başlayarak kendi ihtiyaçlarını karşılayan ve üreten köylerimize devlet olarak her zaman destek vermeye hazırız. Gündoğdu köyümüzde kurulan seralarda çok itinalı bir şekilde çalışılmış ve çok iyi ürün alındığını görmekteyiz, bunun için köylülerimizi tebrik ediyorum.” Dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.