Bu haber kez okundu.

Baykan’da Kadın Kooperatifi Kuruluş İşlemleri Başladı
banner229

Baykan Kaymakamı / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç,un girişimleri ile ilçede kadın kooperatifi kuruluş çalışmaları başlatıldı.

Baykan Kaymakamı / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, eşi Hakim Nurşen Gürbüz Tunç, Siirt Ticaret İl Müdürü Ramazan Bozkurt, İlçe Özel İdare Müdürü Osman Kadak, Halk Eğitim Müdürü Muzaffer Erfüs, Baykan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Gülümser ve ilgili kurum amirlerinin katılımı ile Baykan Kaymakamlığı Hanımevi’nde Halk Eğitim Müdürlüğü nezdinde açılan kurslara katılan ve üretim faaliyetinde bulunan kadınlar ve genç kızlara Baykan’da kurulması için çalışmalar yürütülen “Baykan Kadın Kooperatifi” hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Baykan Kadın Kooperatifi hakkında bilgilendirme sunumunun açılış konuşmasını yapan Baykan Kaymakamı / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç,“Kooperatifçilik, ortak bir amaca ulaşmak için ekonomik ve sosyal imkânların yardımlaşma, dayanışma ve kefalet suretiyle bir araya getirilmesinden oluşan bir ortaklık türüdür.

Kurulmasını planladığımız Baykan kadın Kooperatifi, üreten kadınlarımızın ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimi açısından önemli bir fonksiyon icra edecektir. Hedefimiz ev ekonomisinin refahının artırılması için ekonomiye dâhil olmayan kadın potansiyelimizi aktif hale getirmektir.

Baykan’lı girişimci kadınların, kendi aralarında dayanışma sağlamaları, örgütlenmeleri ve işbirliği mekanizmaları oluşturmaları çok önemlidir. Her ortam ve koşulda olduğu gibi kadınlarımıza büyük önem veriyoruz.

Bu önemin en büyük göstergelerinden birisi, kadınlarımızın ürettikleri ve ev ekonomilerine katkı sundukları yapının kurumsallaşmasını sağlamak, kooperatif çatısı altında bir araya gelerek özellikle atıl kalan emeklerinin ekonomiye kazandırılmasına yönelik ‘Baykan Kadın Kooperatifi’ kurulmasına vesile olmak Kaymakamlık ve Baykan Belediyesi aracılığı ile onları her ortam ve koşulda desteklemektir.

Kadınlar kurdukları kooperatif ile üretecek ve ekonomik gelir elde etme imkânına kavuşacaktırlar. Geleceğimiz için kadınların işgücüne, ekonomik hayata katılmaları elzemdir. Bu nedenle kadın girişimciliğinin gelişmesi yönünde her türlü desteği vereceğiz. Bu çalışma Baykanlı kadınlarımız için çok büyük önem arz etmektedir.

Bu bağlamda bugün bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla yapılan ‘kooperatifçilik’ konulu sunum baykanlı kadınlarımızın birlik ve beraberlik anlayışını geliştirebilmeleri ve sürdürebilmeleri açısından da çok büyük önem arz etmektedir.

Ben Baykanlı kadınların bir araya gelerek başarıya ulaştıramayacağı hiçbir konunun olmadığını düşünüyorum. Birlikten güç kuvvet ve katma değer sinerji oluşacaktır. Bizler her konuda olduğu gibi bu bu konuda da ilçemizin kadınlarına güveniyoruz.

Kaymakamlık ve Baykan Belediyemizin her türlü bilgi, birikimi ve imkanları yasal çerçevede girişimci kadınlarımıza sunulacaktır.” diye ifade etti.

Kaymakam / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç’ un konuşmasının ardından Baykan’lı girişimci kadınlara Siirt Ticaret İl Müdürü Ramazan Bozkurtve yetkili personeller tarafından  Kadın Kooperatifinin kurulması ve yönetimi konusunda bilgilendirme yapıldı. Sunumda kooperatif çatısı altında faaliyetlerini sürdüren ve bu konuda başarılar elde eden kadınlarımızın videoları izlettirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.