Bu haber kez okundu.

Baykan’da İkinci Girişimci Kadın Kooperatifi Kuruldu
banner229

Baykan İlçemizde Baykan Kaymakamlığının destekleri ile “Yeşil Ulaştı Köyü Girişimci Kadın Kooperatifi” kuruldu.

Baykan Kaymakamı / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, konu ile ilgili konuşmasında; “Baykan Kaymakamlığımız aracılığıyla ilçemizdeki ekonomik ve sosyal kalkınmayı sağlamak; kadınlarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza, engelli kardeşlerimize, dezavantajlı konumda bulunan vatandaşlarımıza yeni istihdam alanları oluşturabilmek amacıyla dur duraksız çalışmaya devam ediyoruz.

Bu kapsamda köylerimizde üretilen ekonomik ürünlerin katma değerli hale getirilerek uluslararası ticaret yolumuzun da avantajlarını kullanarak evlerinde üretimde bulunan kadınlarımıza, genç kızlarımıza ekonomik gelir sağlamaya devam edeceğiz.

Baykan ilçemizde kurduğumuz ilk kadın kooperatifi olan “Baykan Girişimci Kadın Kooperatifi” ile özellikle El Sanatları alanında üretilen ürünlerin değerlendirilmesi ve kadınlarımızın bu alanda ürettiği ürünlerin pazarlanması ve Kooperatif aracılığıyla evlerinde kilim dolayan el sanatları yapan kadınlarımızın ekonomik kazanca kavuşması sağlanmış olunacak.

İkinci olarak kurduğumuz Kadın Kooperatifi ile ise “Tarım Ürünleri” üretimi desteklenecek ve kadınlarımızın ürettiği ürünler katma değerli hale getirilerek değerlenecek ve kadınlarımız daha fazla gelir elde edeceklerdir.

Kurulan 2 kadın Kooperatifi de kadınlarımızın yardımlaşması ve dayanışmasına vesile olacak. Kurduğumuz 2 kadın Kooperatifide İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Bu iki proje ile birlikte “ Baykan’lı, kadınlarımızın ve genç kızlarımızın ürettikleri el emeği göz nuru ürünler daha kolay yollarla pazarlayabilmeleri için teknik desteklerle elektronik satışlar dahil her türlü çalışma başlatılacaktır.

Bizler aile ekonomilerine destek verebilmeleri amacıyla değerli hanım kardeşlerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Baykan İlçemizde yaşayan bütün bayan kardeşlerimize çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.