Bu haber kez okundu.

Baykan'da Güvenliği DRONE'ler Sağlayacak
banner229
Siirt Valiliği, vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve olası olayları önlemek amacıyla, 'drone' adı verilen kameralı hava araçlarını ilçelerde kullanmaya başladı.  
Vali Mustafa Tutulmaz'ın destekleriyle, Baykan İlçe jandarma Komutanlığına bağlı İlçe Belde ve köylerdeki Jandarma karakol komutanlıklarına ve Baykan İlçe emniyet amirliği ve Veysel Karani Polis merkezine DRONE'ler alındı.
DRONE’lerin yüksek çözünürlüğü ve termal görüş özellikleri taşıdıyan bu DRONE’ler yaklaşık 3 saat boyunca havada kaldığı, 5 km yüksek ve 7 kilometre uzağa gidip görüntü alabilme özelliği taşıyor.
DRONE’lerin test uçuşu Baykan ilçe Jandarma Komutanlığı önünde Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey’in düğmeye basmasıyla başladı.
Test uçuşu programına Kaymakam Mehmet Kocabey, Cumhuriyet Savcısı Anıl Kubal, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hayrettin Fidan, Emniyet yetkilileri ve rütbeli askeri personel katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.