Bu haber kez okundu.

Baykan’da Bomba Yüklü Araç İmha Edildi
banner229
Siirt'in Baykan ilçesinde İlçe Jandarma komutanlığı yoluna bırakılan bomba yüklü araç bomba imha ekiplerince patlatıldı.
Patlamanın etkisi ile 2 polis yaralanırken olay yerinden bir kilometrelik alan etkilendi. Alınan bilgilere göre, Baykan İlçe Jandarma Komutanlığı yakınlarında ve Baykan Yatılı Bölge Ortaokulu yol üzerinde sabah saat 05.00 sıralarında bırakılan 56 AR 919 plakalı Ford Connect marka aracın içerisinde yoldan geçen geçici köy korucusu tarafından bomba olduğu fark edilmesi üzerine durum 155'e bildirildi.
Çevre güvenliği jandarma eve Emniyet mensuplarınca sağlandıktan sonra Siirt İl Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ve bomba imha uzmanları çağırıldı.
 Olay yerine alınan güvenlik önlemlerin ardından araç fünye 3 kontrolü aşama ile patlatıldı. Patlamanın etkisiyle iki bomba imha uzmanı şarapnel ve cam parçalarından yaralanırken olay yerindeki birçok ev kullanılamaz hale geldi.
Patlamanın etkisi ile ilçedeki birçok evin cam ve kapılar kırıldı. Patlamanın ardından İlçe Jandarma komutanlığı aşağısındaki alanda çıkan yangını askerler söndürmeye çalıştı. İlk tespitlere göre aracın içerisine yaklaşık 200 kilo patlayıcı olduğunu ve bir kilometre alanı etkilediği belirtildi.
Bombalı araç sahibi Siirt'te buzdolabı tamirciliği yapan B. E 05 Eylül tarihinde gittiği Şirvan ilçesindeki işlerini yaptıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Polis kayıp olan E.'i ve bombalı aracı bırakan zanlıları arıyor.

Anahtar Kelimeler:
SiirtBaykanAraçBomba
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.