Bu haber kez okundu.

Baykan’da 18 Mart Şehitler Gününde Teröre Tepki Yürüyüşü
banner229
Siirt’in Baykan ilçesinde 18 Mart Şehitler günü kutlandı. Anma töreni saat 10.00’da Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.
Çelenk sunumuna Baykan İlçe Kaymakamı Mehmet Kocabey, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hayrettin Fidan, İlçe Cumhuriyet Savcıları Hüsnü Aybeg Yılmaz ve Anıl Kubal, İlçe Emniyet Amiri Enver Kabataş, Askeri personel, Daire müdür ve amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Yapılan çelenk sunumunun ardından, Törene katılan ve çok sayıda vatandaşlar Baykan şehit ve Gaziler derneği başkanlığına doğru Türk bayrağı ile yürüyüşe geçtiler.
Yürüyüşte, Vatandaşlar Türk, Kürk kardeştir ayırım yapan kalleştir, Vatan Sana Canımız Veda, Asker, Polisimize uzanan Eller Kılırsın, Allahu Ekber Şeklinde tekbirler attılar, Kahvehane ve çay ocaklarında oturan vatandaşlarda ayağa kalkarak sevgi gösterişi yaparak alkışladılar.
Dernekte Kaymakam Mehmet Kocabey günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Kaymakam Kocabey konuşmasında ; ”Çanakkale savaşı Türk Milletinin çaresizlik, yoksulluk ve yokluk döneminde canıyla, ruhuyla, kanıyla, yüreğiyle yazdığı muhteşem zaferin adıdır. Çanakkale, kaybetmek üzereyken, kazanmasını, bitti denilirken yeniden başlamanın, yeniden dirilmenin, yeniden var olmanın, ayağa kalkmanın dirilişin adıdır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk Başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.
Konuşmanın ardından Baykan İlçe Müftüsü Hamit Albayrak'ın duaları ile program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.