Bu haber kez okundu.

Baykan ve Veysel Karani İçme Suyuna Kavuştu
banner229

Baykan ilçesi ve Veysel Karani Beldesinde 2000 yılından beri devam eden ve bir türlü suyun gelmesi sağlanamayan Baykan ve Veysel Karani içme suyu Baykan Kaymakamı Baykan ve Veysel Karani Belde Belediye Başkan Vekili  Mehmet Kocabey’in Baykan ve Veysel Karani belediye Başkan vekilliğini devir almasıyla beraber gece, gündüz demeden 24 saat çalışarak, Baykan ilçesi ve Veysel Karani Beldesi içme suyuna kavuşturdu.

Baykan ilçesi ve Veysel Karani Beldesinde 2000 yılından beri devam eden ve bir türlü suyun gelmesi sağlanamayan Baykan ve Veysel Karani içme suyu Kaymakam Mehmet Kocabey’in Baykan ve Veysel Karani belediye Başkan vekilliğine getirilmesiyle tekrar çalışmalar yapıldı.
Baykan ilçesine yaklaşık 39 kilometre mesafede bulunan Aynhalat köyü kaynağından şehir merkezine içme suyu getirmek için 2000 yılında başlanan isale hattı çalışmaları Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Mehmet Kocabey’in gece ve gündüz 24 saat yoğun çalışmasının sonucunda ,Baykan içme suyuna kavuşarak vatandaşlar kesintisiz 24 saat su almaya başladı.

Veysel Karani beldesi içme suyunada  kısa bir süre içinde kavuşacağını ve yakında  belde’ye su verilmeye başlanacağı söyledi.
Çalışmalar süresince İlçenin ve beldenin su ihtiyacını karşılayacak olan Baykan ve Veysel Karani suyu projesini sürekli olarak yerinde denetleyerek ve suyun kaynağına giden Baykan Kaymakamı, Baykan ve Veysel Karani Belediye Başkan Cekili Mehmet Kocabey, Aynhalat içme suyunun Baykan’a geldiğini ,önümüzdeki birkaç gün içerisinde Veysel Karani beldesine geleceğini söyledi.
Kaymakam Kocabey “Bir yerleşim yeri için en önemli iki sorun vardır, birincisi yol, ikincisi de su meselesi. Güzel ilçemiz içinde büyük meselelerden biri hali hazırda su meselesidir. İnsanlarımız özellikle yaz mevsiminde ciddi manada susuzluk çekiyor.
Bunun sebebi hem su kaynaklarının yetersizliği hem de insanlarımızın bilinçsiz bir şekilde içme suyunu sulamada kullanması buna etken oluyor. Öğrendiğim kadarıyla uzun zamandır Baykan ve Veysel Karani’nin hayali bir su projesi vardı. Bugün burada Aynhalat yaylasında Baykan’a getirilen Aynhalat suyu kaynağındayız. Su projesi uzun zamandır devam ediyordu. Allah’ıma şükürler olsun bu su Baykan’a, geldi. Baykan ve Veysel Karani arasındaki İsale hattında kaynaklı ufak tefek sorunlar var inşallah bir kaç gün içinde Veysel Karani’yede suyun verileceğini söyledi.
Aynhalat suyu kaynağının ilçe’de ve belde’de bulunan 14.000 vatandaşın yanı sıra Veysel Karani beldemize dışarıdan Veysel Karani türbesinin ziyaretine gelecek içme suyu ihtiyacını karşılayacağını belirten Kaymakam Kocabey,“Bildiğiniz gibi 2000 yıllarında bu suyun projesi yapılmıştı. Belli bir dönem çalışmalar yapılmış, bir türlü belde’ye su getirilmemiş 2016 yılında biz göreve geldiğimizde işin bir kısmı tamamlanmıştı.

Geriye kalan kısımda da birtakım girişimlerde bulunduk. Yeniden bir yaklaşık maliyet çıkartıldı ve yeni bir ihale sürecine girildi. İşin geriye kalan kısmı için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Maliye Bakanlığından bu desteği aldık. Şuanda elhamdülillah şükürler olsun Suyu Baykan ilçemize getirdik, Veysel Karani Beldemizin Deposunun yanına kadar getirdik kısa bir sürede Veysel Karani Beldemizde Suyu’na kavuşacaktır.
Bu projenin başladığı günden beri emeği geçen belediye başkanlarımıza, mühendislerimize, Bitlis ve Siirt Valilerimize, milletvekillerimize, bakanlıklarımıza,Başbakanımıza ve özellikle Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum, hepsine Baykan ve Veysel Karani halkı adına çok teşekkür ediyorum.Allahıma Şükürler olsun içme suyu ilçemize getirdik,kısa bir sürede Veysel Karani belde merkezine getirip,60 yıllık su hasretine son vereceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.