Bu haber kez okundu.

Baykan Kaymakamı Tunç, Köy ve Mahalle Muhtarlarının Sorunlarını Dinledi
banner229

Baykan Kaymakamı/Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, Başkanlığında Belediye konferans salonunda gerçekleşen toplantıya;  İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Tetik, İlçe Emniyet Amiri V. Mehmet Han Acıelma, Baykan İlçe kurum amirleri, muhtarlar katıldı.

Baykan Kaymakamı/Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, toplantıda yaptığı konuşmada “Covid-19 kapsamında alınması gereken önlemler hakkında bilgiler verdi.

Kaymakamlığımızca dağıtımı yapılan maskelerin gerçek sahibi ailelere ulaşması konusunda dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Baykan Kaymakamı/Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf ( SYDV ) Müdürlüğünden yapılan yardım talepleri, ihtiyaç sahibi ailelerin tespit edildikten sonra yardımların yapılmasının takibi azami hassasiyet ile sağlanacaktır.

Özellikle muhtarlarımızın yaşlı,yoksul,yetim vatandaşlarımızı Baykan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf ( SYDV ) bildirmeleri önemle istirham ediyorum dedi. Muhtarlarımızın köylerimizin ihtiyaçlarının yazılı olarak Kaymakamlığımıza dilekçe verilmek sureti ile istenilmesi gerektiğini söyledi.

Halk Eğitimin gerçekleştireceği kurslara katılmalarını ve bu kursları ilçe merkezine gelmeden köylerde de bu kursları almalarının mümkün olduğu, ayrıca kurslara katılan vatandaşları sonuna kadar destekleyeceklerini belirtti.

 Muhtarların metruk binaları ve köylerde yeni bina yapılması durumunda İlçe Özel İdareye bildirilmesi gerektiğini, köy tüzel kişiliği ve hazine arazilerine yapılan ihlallerin vakit kaybedilmeden bildirilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunanan Kaymakam Tunç, İlçe Orman Şefliği tarafından 22 köyümüz bu sene 8 köyümüz ise önümüzde ki sene Orman Kadastrosu çalışmalarının tekrar başlatılacağını söyledi.

Toplantıda Baykan yöresel ürünler pazarı ve KÖYDES yatırımları konusunda bilgiler verildi. Toplantıda Köy ve Mahalle Muhtarların talep, ihtiyaç ve sorunları dinlenip not alındı.

Baykan Kaymakamı/Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, sorun ve taleplerin en ivedi şekilde giderilmesi için çalışmaların hassasiyetle takip edileceğini ifade ederek toplantı sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.