Bu haber kez okundu.

Baykan İlçemizde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü“ Coşkusu
banner229

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde kutlanmakta olan “ 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü “ kutlamaları Baykan’da coşkulu geçti.

Baykan İlçe Merkezinde gerçekleştirilen kutlamalara Atabağı Belediye Başkanı Tayyar Lale ile birlikte Atabağı’ndan kalabalık bir vatandaş topluluğu kutlamalara katıldı.

Merkez Camisinde kılınan yatsı namazının ardından 15 Temmuz kent meydanına kadar bir yürüyüş düzenlendi. Burada 15 Temmuz Gecesi yaşananları anlatan bir resim sergisi gezildi. Vatandaşlar duygu ve düşüncelerini anı defterine yazdılar.

Kent Meydanındaki saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç yaptığı konuşmada; “15 Temmuz gecesi vatanımızı, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz, cefakar millete doğrultarak, hain kalleş ve kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır.

Ancak yüce Türk milleti darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Milletimizin huzuruna, birliğine, beraberliğine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.

Milletimiz büyük ve asil bir millettir. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar tüm adaletin karşısında en ağır şekilde cezalandırılacaktır” dedi.

Kaymakam Tunç, Baykan Halkına birlik ve beraberliğinden dolayı teşekkür ederek, “Gün birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür. Ayırmadan, ayrıştırmadan, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz.

Ülkemize birlik ve beraberlik örneği veren Türkiye’mizin 81 ilinden ilçemize gelen siz değerli hemşehrilerimle bu kentte yaşamaktan mutluyum ve gururluyum.

Bu duygu ve düşüncelerle hain darbe girişiminin birinci yılında demokrasi ve milli iradeye hep birlikte sahip çıkarak, meydanları boş bırakmadığınız için hepinize yürekten teşekkür ediyorum.

Bu ülke için gözünü kırpmadan canlarını feda etmiş aziz şehitlerimize de Allah’tan rahmet, gazilerimize de şifalar diliyorum. Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bundan tüm şer odaklarına sesleniyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Türkiye,” dedi.

Binlerce vatandaşın katıldığı program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının dev ekrandan izlenmesinin ardından şiirler ve kahramanlık türkülerinin okunması ile devam etti.

Program, selaların okunması ve ikramların yapılmasının ardından demokrasi nöbetinin tutulması ile sona erdi.

Programa katılan hep birlikte sabah namazını kıldıktan sonra dağıldılar.

Etkinliklere, Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç eşi Nurşen Gürbüz Tunç, Atabağı Belediye Başkanı Tayyar Lale, Veyselkarani Belediye Başkanı Murat Akgün, Emniyet amiri Halil Karagöz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Aykan Çakar, AK Parti ilçe başkanı Nimetullah Gönül ve Atabağı’ndan çok sayıda vatandaşta vatandaş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halk 5 yıl önce

15 temmuz şehitleri anıldı kuran ı kerim okundü türküler söylendi böyle bir millet oldukça yıkılmaz bu devlet bi gün değil di bu vatan severlik duygusunun dahada perçin leştirildiiyi hafızalara kazanan bi gündü