Bu haber kez okundu.

BAYKAN'DA ÇIKAN ORMAN YANGININA TÜM EKİPLER SEFERBER OLDU
banner229

04.08.2020 tarihinde 13:15 saatinde 177 Orman Yangın İhbar hattına gelen ihbarda Baykan ilçe sınırları içerisinde Karakaya Köyü ile Atabağı Belde Belediyesi arasında bulunan Kutlu Mezrasında sebebi henüz bilinmeyen bir sebeple bölgede meydana gelen örtü yangını meydana gelmiştir.

Yaklaşık 20 hektar olarak tahmin edilen yangına, Baykan Orman İşletme Müdürlüğünden 1 Arazöz, 1 İlk Müdahale Aracı, 11 Orman İşletme personeli, Çelikli Jandarma Karakol Komutanlığından 20 Jandarma Personeli, güvenlik korucuları, Bitlis, Batman ve Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüklerinden 2 Arazözü, 3 ilk müdahale aracı ile Baykan Belediyesi, Veysel Karani Belde Belediyesi ve Atabağı Belde Belediyelerine ait itfaiye araçları ve iş makinaları ile Karakaya Köyünden ve Atabağı Beldesinden 100’e yakın vatandaşımızın katılımı ile örtü yangınına müdahale edilmektedir.

Atabağı Beldesine yakın bölgede kısmi olarak kontrol altına alınan yangın, olumsuz hava koşulları nedeniyle (rüzgar nedeniyle) çalışmalar devam ettirilmektedir. Ekiplerin yangına müdahaleleri aralıksız devam etmektedir.

Bölgede yaşanan örtü altı orman yangını ile ilgili gelişmelerden kamuoyuna bilgi verilecektir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.