Bu haber kez okundu.

Baykan Belediyesi Yol Çizgi ve Yaya Geçidi Çalışmalarına Devam Ediyor
banner229

Baykan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler İlçe Emniyet Amirliği Trafik ekiplerinin desteğini alarak Baykan merkezden geçmekte olan Van-Diyarbakır uluslararası karayolunda trafik akışının düzenli olması ve şeritlerin belirgin hale gelmesi için yol şerit çizgileri çizerken, ilçe genelinde belirlenen okulların ve yaya Sokakların önüne yaya geçidi çizgi çalışmalarına da devam ediyor.

BaykanKaymakamı/Belediye Başkanvekili Emin Bağlı’nın yaptığı açıklamaya göre, Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğümüz öncülüğünde kentte trafik ve yaya güvenliğinin maksimum düzeyde sağlanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Yıpranan ve silinen yol çizgilerinin belirgin hale gelmesi için ekipler, cadde ve sokaklarda kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriyor.

“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla “Yaya Önceliği Yılı” ilan edilen 2019’dan bu yana, yaya ve trafik güvenliğine öncelik veren Baykan Belediyesi, ilçe merkezinde geçmekte olan özellikle Karayolunda başta olmak üzere diğer Cadde ve sokaklarımızda çalışmalarını sürdürüyor.

Kaymakam/Belediye Başkanvekili Bağlı, Ekipler İlçe merkezi ve bağlı mahalle yollarında yol çizgisi ile trafik akışının güvenli şekilde sağlanabilmesi adına çizim gerçekleştirdi. Çalışmalar kapsamında yaya geçidi çizgileri çift komponent boya ile yapılıyor. Boyası tamamlanan çizgilerin üstüne belirginleştirmek için cam tozu serpiliyor. Bu sayede çizgiler hem gece, hem de gündüz dikkat çeken bir görünüme kavuşuyor. Bu sayede sürücülerin güvenli sürüş yapmaları sağlanıyor.

Ayrıca Sokak başlarına, okul geçidi ve yaya geçidinde düzenleme çalışması yapan Belediye’den ve Emniyet’ten oluşan ekiplerimiz, ihtiyaç duyulan yerlere tabansız delinatör montajı, levha ve omega direk montajı gerçekleştirdiler. Bizim için emniyetli kontrollü yaya olmasa olmamızdır. Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.