Bu haber kez okundu.

Başkan Kuzu, “Şirket Kurmak Kolaylaştı, 7 Prosedür 1’e İndi”
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, “Şirket kurmayı kolaylaştıran düzenlemenin yürürlüğe girmesi, Ticaret Sicil Müdürlüklerinin ‘Tek Durak Ofise’ dönüşmesi ve 7 prosedürün 1’e inmesinin ardından, odamız bünyesinde bulunan Ticaret Sicil Müdürlüğünde şirket kurulumları tek noktadan gerçekleştirilmeye başlandı.

Başkan Kuzu yaptığı açıklamaya göre, yatırım ortamını iyileştirmek amacıyla 8 bakanlık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile diğer özel sektör kuruluşlarının katılımıyla oluşturulan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Meclis’te kabul edilen kanun, 10 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu kanun değişikliğiyle, şirket kuruluş işlemlerinde, imza tasdiki, imza beyanı ve defter açılış onayları için Ticaret Sicil Müdürlükleri tek temas noktası olacak. Böylece, kurucular yalnızca tek bir noktaya başvuruda bulunarak şirket kuruluş işlemlerini kolayca gerçekleştirebilecek.

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu, ”Anonim Şirket ve Limited Şirketle Defterlerin açılış onayları, imza tasdikleri de yine Ticaret Sicili Müdürlüğümüzce yapılmaya başlanmıştır. Ayrıca Sadece Limited Şirketlerin kuruluş ve Sermaye artırımlarında bankalara bloke edilen %25 sermayenin ödenmesi de yürürlükten kaldırılmıştır.

Söz konusu düzenlemelerle ticari hayatın kolaylaştırılması, işlem maliyetlerinin ciddi oranda azaltılması hedefleniyor. Ayrıca bu düzenlemelerle, yatırım ortamına ilişkin bürokratik süreçlerde zaman ve maliyet açısından iyileştirme sağlanması, ulusal ve uluslararası yatırımların artırılması, uluslararası kuruluşların yatırım ortamına ilişkin raporlarında ülke sıralamasının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.

Üyelerimiz ve Yatırımlar açısından zaman ve maliyet avantajı sağlayan uygulamaların iş dünyasına hayırlı, uğurlu olmasını dilerim” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.