Bu haber kez okundu.

BAŞKAN KUZU, HİBE VE DESTEKLERE DAHA ÇOK İLGİ GÖSTERMELİYİZ
banner229
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Güven Kuzu, yatırımcı ve sivil toplum örgütleri yöneticilerinin başta devlet kurumları olmak üzere çeşitli fonlardan verilen teşvik ve desteklere daha çok ilgi göstermeleri gerektiğini belirtti.
Kuzu yaptığı yazılı açıklamada İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığının dernekleri desteklemek amacıyla verdiği hibelere müracaatlarında başladığını belirtti. 
Dicle Kalkınma Ajansı, KOSGEB, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere bir çok kamu kurum ve kuruluşu ile Avrupa Birliği gibi bazı kuruluşların çeşitli destek ve teşvikler verdiğini hatırlatan Kuzu, Siirt’in bunlardan daha çok yararlanması gerektiğini söyledi.
Siirtli yatırımcı ve sivil toplum örgütü yöneticilerinin proje bazında verilen bu desteklere arzu edilen oranda ilgi göstermediğini belirten Kuzu “Bunun temelinde bu tür desteklere mutlak surette projeli çalışmalara veriliyor olması ve bazen bürokratik işlemlerin biraz uzaması yatmaktadır. Ancak ilimizin kalkınmasını istiyorsak, bu durumu bir zorluk olarak görmemeli ve projeli çalışmaya alışmamız gerekiyor. Özellikle devlet kurumlarının aralarında ilimizinde bulunduğu 6.cı bölgedeki yatırımlara verdiği destek ve kolaylıklar çok önemli boyutlara vardı.” Dedi.
Kuzu, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının derneklere verdiği hibe desteğe başvurunun başladığını ve bununla ilgili ayrıntılı bilginin Dernekler gov tr adresinden alınabileceğini hatırlattı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.