Bu haber kez okundu.

BAKIRHAN; “GÖREVİMİZ, BU HASSAS SÜRECİ HİÇ ACI YAŞANMADAN ATLATMAYI SAĞLAMAK”
banner229
 Siirt belediyesinin Eylül ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, son dönemde Türkiye’de yaşanan savaş ortamına dikkat çeken Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, “Savaş sadece canları almıyor, aynı zaman da ekonomiden kültüre kadar sosyal yaşama dair bir bütün olarak insanların yaşamını olumsuz yönde etkiliyor. Bizimde görevimiz bu hassas süreci hiç acı yaşanmadan atlatmayı sağlamaktır ” dedi.
Belediye meclisi Eylül ayı toplantısının ilk oturumu Belediye Eş Başkanları Tuncer Bakırhan ve Belkiza Beştaş Epözdemir başkanlığında belediye meclis topaltı salonunda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Eylül ayı meclis toplantısının açış konuşmasını yapan Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün Türkiye’ye barış, kardeşlik getirmesi dileğinde bulundu. 1 Eylül Dünya Barış Gününün yine acılarla yanan, yıkılan kentler içerisinde yaşamını yitiren insanlarla geçtiğine dikkat çeken Bakırhan, “İnşallah önümüzdeki 1 Eylül Barış günlerini ölümlerin ve kavgaların olmadığı bir Türkiye’de özüne uygun bir şekilde yaşarız. Yaşananlardan hepimiz ister istemez etkileniyoruz. Hizmetlerimiz etkileniyor, kentin ekonomisi etkileniyor. İnsanlar huzur içerisinde değil, herkeste bir tedirginlik var. Belediyeyi ziyaret eden işadamları bir durgunluktan söz ediyor. Konut satamıyor, iş yapamıyor, borcunu ödeyemiyor. Dolayısıyla savaş sadece canları almıyor, aynı zaman da ekonomiden kültüre kadar sosyal yaşama bir bütün olarak insanların yaşamını olumsuz şekilde etkiliyor. Dileriz bu savaşa bir an önce son verilir. Bu konuda cesur adımların atılması gerekiyor. Biz de bu cesur adımları atacak insanlara minnet duyarız. Kısaca artık barış olsun diyorum. Bu konuda üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Son günlerde öz yönetim açıklamalarıyla bölge belediyelerine dönük operasyonların, gözaltı ve tutuklamaların yapıldığını belirten Bakırhan, bunları kınadıklarını belirterek, bir belediye başkanının bir basın açıklamasında bulunmasının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanmasının adil olmadığını ifade eden Bakırhan, bu konuda gözaltına alınanların ve tutuklananların bir an önce serbest bırakılması ve kendi çalışmalarının başına dönmeleri gerektiğini dile getirdi. İnsanların on yıllardır devam eden bir sorun için siyasi öneriler sunabileceğini belirten Bakırhan, “Eğer bir sorunun çözümü konusunda bir çözüm çıkmıyorsa çözüm önerilerinin ortaya çıkması gayet normaldir. Bu çözüm önerilerine karşı tepkinin çok şiddetli ve sert olduğuna şahit oluyoruz” dedi. En son Nusaybin Belediye eş başkanının öz yönetim ilanından dolayı tutuklandığını açıklayan Bakırhan, tutuklanmaların sorunun çözümüne, memleketteki mevcut olumsuzlukların giderilmesine dönük bir katkısının ve yararının olmadığının altını çizdi.
“Mesele askeri tedbirlerle değil, siyaseten çözülür”
Bu sorun, eğer tutuklama ya da ölümlerle çözülseydi bugüne kadar 50 defa çözülmüş olması gerekirdi diye konuşan Bakırhan, “Sorunu bitirmek için biraz vicdan, biraz hissetmek, biraz da acıyı anlamak gerektiğini düşünüyorum. Dikkat edin yaşamını yitiren insanlar yoksul. Bakıyorsunuz yaşamını yitiren çocuklar fakir, yoksul ailelerin çocukları. Yaşamını yitiren asker, polis ailelerine bakıyorsunuz hala sıvasız evlerde yaşıyorlar, İç Anadolu’nun ya da Ege’nin kırsal bir bölgesinde oturan insanlardır. Dolayısıyla artık bu emekçi, yoksul insanların çocuklarının hiç bir sınıf ayrımı yapmadan kimsenin ölmemesi gerekiyor. Umarım belediye eş başkanlarımız görevlerinin başına dönerler. Bu meseleye askeri, güvenlik gibi daha önce denenmiş yöntemlerle değil daha çok siyaseten çözebilecek yol, yöntem ve tartışmalar ile bir çare bulunur diyorum” diye konuştu.

 Vali Mustafa Tutulmaz’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında kendisine yönelik sarf ettiği “Belediye başkanınız nerede? Demokratik özerlik ilan etmeye mi gitti” şeklindeki sözlerine tepki gösteren Bakırhan, “Geçen gün kutlanan 30 Ağustos Zafer Kutlamaları vesilesiyle sayın vali ile belediye başkan vekilimiz arasında geçen bir sohbet aslında bizi rahatsız etti. Vali beyin, Basının ve insanların karşısında bir belediye Eş başkanına ilişkin konuşurken biraz dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü çok zor bir süreçten geçiyoruz. Yani her birimiz konuştuğumuz bir kelimenin yaratacağı tahribatı, yaratacağı olumsuzlukları boyutunu bilerek konuşabilirsek bu sürece olumlu yönde katkı sunmuş oluruz. Yani restleşmek, aynı üslup ile cevap vermek, ortamı germek bizim çok tasvip ettiğimiz bir tarz değil. Ben hiç bu tarzı benimsemem” dedi.
“Bizim görevimiz, bu hassas süreci hiç acı yaşanmadan atlatmayı sağlamak”
Siirt Belediyesi Eş Başkanlığını ve 118 belediyenin üyesi olduğu GABB Birliğinin Eş Başkanlığını ve Türkiye Belediyeler Birliği yönetiminde yer aldığını belirten Bakırhan, “Dolayısıyla birkaç tane işi birlikte yürütüyorum. Nereye gittiğimi de zaten yazılı olarak şu kente şu amaç ile gittiğimi belirtiyorum. Umarım bundan sonra kim olursa olsun atanmış, seçilmiş, halkın iradesiyle bir yere gelmiş insanlar dahil olmak üzere herkes bu süreçte daha dikkatli ve temkinli, diline üslubuna dikkat ederek konuşur. Çünkü bu süreçte bizim görevimiz süreci germek değil, görevimiz bu süreci en asgari, en az acı ve tahribat ile hatta hiç kayıp olmayacak biçimde atlatmayı sağlamaktır. Ben kendime bu görev ve misyonu yüklüyorum. Bir başkası kendine ne yüklüyor bilmiyorum. Zaten vicdanlı olmak da bunu gerektirir. Herkes bence bu konuda dikkat etmelidir. Bu hepimizin sorumluluğundadır.
 Yaşadığımız kentin, yaşadığımız bölgenin huzur ve barışı için mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu açıklamayı buradan bir kez daha ciddiye almadığımı, bir espri olarak yapılmış olduğunu düşünüyorum. Ama işgüzarlık yapıp, kan üzerinden beslenen kimi çevrelerin bunu haber yaptırması yanlıştır. Çünkü iki insan kendi arasında daha samimi ve içten sohbetler yapabilir. Her sohbetin ve esprinin farklı şekilde yansıtılması bence yanlıştır. Ben bu konuda bu yanlışı yapanları kınadığımı da belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Belediye, spor kompleksi için çalışmalara başladı
Belediye olarak yürüttükleri alt ve üst yapı çalışmalarına dair bilgiler veren Bakırhan, belediyeye ait asfalt plentinin kurulduğunu yarından itibaren kentte asfalt dökümüne başlayacağını söyledi. Kaldırım, parke döşeme çalışmalarının da büyük oranda bittiğini açıklayan Bakırhan, yapım çalışmaları devam eden 13 parkı henüz teslim almamakla birlikte kaba inşaatlarının bittiğini, ağaç dikim mevsimi geçtiğinden bu çalışmaları da tamamlandıktan sonra parkları teslim alacaklarını aktardı.
Siirt’e yeni bir sebze hali ve spor kompleksi kazandırmak için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Bakırhan, “Yakın zamanda burada bir vakıf ile görüşmelerimiz oldu. Bu vakıfla yeni ve modern bir sebze halinin kurulması için girişim ve görüşmelerimiz var. Mevcut sebze halinin yerine de bütçemiz el verdiğince bir spor kompleksi düşünüyoruz. Kadın ve erkek havuzlarının olduğu, basketbol, voleybol, futbol, tenis sahalarının yer aldığı 30 dönümlük bir alanı kadınların, gençlerin, sosyal faaliyetler yürütebilecekleri bir yer olarak kullanmayı düşünüyoruz. Bu bizim vizyon projelerimizden birisi olacak. Arkadaşlarımızın bu konudaki çalışmaları sürüyor. Komisyonlarda yer alan arkadaşların da yeni sebze halinin nerede kurulacağının tespiti ve spor kompleksinin kurulması konusunda da görüşlerini alacağız.
Neyin yapılması gerektiği konusunda sadece biz karar almayacağız, bu konuda hep beraber karar vereceğiz. Halkın düşüncelerini de dikkate alacağız” dedi. Bunların dışında yeni çevre yoluyla bağlantıyı sağlayan ve OPET Petrolün olduğu yerde, petrol sahibinin yolu kapattığını belirten Bakırhan, yolun açılması için girişimlerinin sürdüğünü ve bu konuda son aşamaya gelmiş olduklarını açıkladı. Siirt’te görüntü kirliliği yaratan elektrik direklerinin kaldırılmasıyla ilgili DEDAŞ ile bir protokol imzalamak için çalışmalar yapacaklarının bilgisini aktaran Bakırhan, bu çalışmalar sonucunda kaldırımları işgal eden ve görüntü kirliliği yaratan elektrik direklerindeki elektrik hatlarını yer altına alarak kenti modern bir görünüme kavuşturacaklarını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.