Bu haber kez okundu.

Bakır Madenini İşleyecek Olan Tesis, Stratejik Yatırımlar Programına Alındı
banner229

Şirvan ilçemizdeki zengin bakır madeni yataklarında çıkan ham maddeyi işleyecek olan tesisi kurmak amacıyla yabancı ortaklarla birlikte kısa adı SİBA olan Siirt Bakır AŞ yi kuran iş adamı hemşerimiz Fikret Baydarman yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bakır madeninin işleyecek olan tesis hakkında bilgi alan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçinin, Türkiye için Stratejik Yatırımlar Programı kapsamında değerlendirilen bu projeyi evladı gibi sahipleneceğini belirttiği öğrenildi.

Yıllardan beri Şirvan İlçesinin Maden Köyünde  çıkarılarak işlenmek üzere Çin'e gönderilen ham maddenin ülkemizde ve özellikle ilimizde işlenmesi projesinin fikir babası ve hamisinin Milletvekilimiz ve AK Parti Genel Başkan baş danışmanı Avrupa Parlamenterler Meclisi üyesi Prof.Dr.Yasin Aktay’a ait olduğuna vurgu yapan Baydarman “Öncelikle hemen şunu belirteyim, bu proje Milletvekilimiz Prof.Dr.Yasin Aktay’a ait. Onun düşüncesi, teşvik  ve sonsuz desteği ile yola çıktık. Her işimizde bize yardımcı oluyor. Bütün bürokratik işlemlerin  yürütülmesinde daima bize rehberlik yapıyor. O nedenle kendisine özellikle teşekkür ediyorum. Bu proje onun eseri olacaktır” Dedi.

Yıllardan beri Şirvan Bakır Ocağında çıkarılan ham maddenin işlenmek üzere Çin’e gönderildiğini belirten Baydarman  bunun ülkemiz ekonomisi açısından büyük bir kayıp olduğunu belirtti.

Baydarman  şöyle dedi ” Nakliye masrafları bir yana bu ürünü mamul olarak Çin’den katlamalı fiyatlarla satın alıyorduk. Kuracağımız izabe tesisi ile ham madde burada işlenerek bakır haline getirilecek.Böyle ülkemiz ekonomisine büyük katkılarda bulunmuş olacağız.

On bin kişiye istihdam imkanı sağlayarak ilimizin bu alandaki sorununu önemli ölçüde çözecek  bu proje Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan “Türkiye İçin Stratejik Yatırımlar Programı “kapsamında değerlendirilmektedir. Bu da projenin ülkemiz ekonomisine yapacağı katkılı göstermektedir. Nitekim yine Yasin hocamızla birlikte bakanlık üst düzey bürokratlarının da katıldığı bir toplantıda  Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçiye bilgi arz ettik. Sağ olsunlar kendileri de projeyi çok önemsediler ve bundan sonra bu projeyi bir evladı gibi görerek takipçisi olacaklarını belirttiler.”

Baba memleketi olan Siirt’te böyle önemli bir projeyi gerçekleştirecek olmaktan dolayı son derece mutlu ve heyecanlı olduğunu belirten Baydarman,  önümüzdeki günlerde proje hakkında Cumhurbaşkanı Sayın  Recep Tayyip Erdoğan’a da bilgi sunulmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.