Bu haber kez okundu.

Bakan Soylu, Eruh 31 Mart’ta Tarih Yazacak
banner229

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilimize bağlı Eruh ilçesine gelerek Eruh halkına hitap etti. Özel uçağı ile Siirt Havaalanına inen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu buradan helikopterle ilimiz Eruh ilçesine geçti.

Eruh 15 Temmuz Demokrasi Meydanında AK Parti ilçe teşkilatının düzenlediği mitinge katılan Bakan Soylu, yaptığı konuşmada; “Eruhlu hemşerilerim, hepinizi şu güzel topluluktan dolayı, samimiyetimizden ve sıcaklığınızdan dolayı sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Son geldiğimizden bugüne kadar Eruh hem çok güzel olmuş hem de size yakışmış. Allah hepinizden ve gayret gösterenlerden, emek verenlerden razı olsun. Size selam getirdim, size bir dostunuzdan, bir yakınınızdan gönlü ve kalbi hep sizinle beraber olan birinden selam getirim. Kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan selam getirdim.

Kıymetli hemşerilerim, size hem memleketimizi, hem hangi hedeflerimiz olduğunu ve neler ile uğraştığımızı, ülkemizi nerelere taşımak istediğimizi paylaşmaya geldim. 31 Mart’ta seçime gidiyoruz ve 31 Mart’ta seçime giderken şöyle bir tablo içindeyiz. Birileri tekrar kaseti başa sarmak istiyor.

2 yıldır kayyum burada görev yapıyor, ondan önce HDP görev yapıyordu. 2 yıldır buradaki hizmetleri gördünüz. Gelirken yapılan hizmetleri gördüm ve çok mutlu oldum. Şimdi hatırlarsınız, buraya geldiğimizde buralar yeni yapılıyordu Allah’a çok şükür olsun ki burada çok şeyler değişti. Eruh, Batıdaki ilçelerimizi aratmayacak şekilde bir yere benzedi ve çevre düzenlemesi yapıldı. Şunu ifade etmek istiyorum ki, çocuk parklarından tutun da taziye evlerine kadar burada hakikaten çok iyi bir noktaya gelinmiş. Bir diğer taraftan da çocuklarımızın okuması için eğitim yardımları yapıldı dedi.

“HDP OLSAYDI BU HİZMETLER YAPILACAK MIYDI?”

Size bir soru soracağım; Bundan memnunumsunuz? peki sevgili Eruhlular, HDP devam etseydi bu hizmetler yapılacak mıydı? Çünkü onların derdi başka. Onların derdi hizmet değil, onların derdi çocuklarımız okusun, öğretmen olsunlar. Eruhlu bir hemşire, bir mühendis, avukat, profesör olsun değil.

Buradan çocuklarınızı alıp dağa götürecekler ve orada ellerine kaleşnikof verecekler. Bakın, tam 2 yıldır kayyum Belediye çalışıyor. 7,5 Katrilyon hizmet yaptık 2 yılda. Beytüşşebap’ta su yoktu su getirdik, şu anda pırıl-pırıl su akıyor. Hakkâri’nin merkezinde 2 gün su veriliyordu ama şimdi her gün su veriliyor. Bir günde 7 kez Siirt Hastanesini yaktılar, spor salonlarını yaktılar, meslek liselerini yaktılar, kütüphaneleri yaktılar ve bunu yaparken hiçbir değer tanımadılar, ne cami ne de ezan hiçbir şey tanımıyorlar.

“KENDİ ÇOCUKLARINI GÖNDERSİNLER

Onlar kendi kızlarını, çocuklarını göndersinler. Geçen Batman’da bir anne HDP’ye şunu söyledi; siz benim oğlumun katilisiniz, ben onlara milletvekili demem, onlar sizi temsil etmezler. 2 yıldır buralarda huzur var ve 2 yıldır insanlar işlerini güçlerini yapıyorlar. Yıllardır bu millete yapmadıkları kalmadı. Eskiden çocukluğumda bizim evde konuşulurdu, babalarımız derdi ki Doğu ve Güneydoğunun talihi değişmez diye.

Recep Tayyip Erdoğan bu ülkede sadece havalimanları yollar, 81 ilde üniversite yapmadı. Türkiye’de bir devrimi gerçekleştirdi. Doğu’da okul, yol, doktor yoktu. Yol, iş yoktu, herkes bunu söylerdi. 17 yıl geçti Eruh’un nüfusuna baktığımızda hiçbir fark yok. 81 vilayette olduğu gibi bugün Doğu ve Güneydoğuda her şey var, gençlik merkezi var, kadın merkezi var, ben sadece yerden gezmiyorum havadan da geziyorum ve görüyorum dedi.”

Onlar Amerika’nın uşağı ve PKK’nın yaptığı her şey ortada. Recep Tayyip Erdoğan’dan bugüne kadar bir zarar gördünüz mü? AK Parti’den bir zarar gördünüz mü? kendi kızımın nasıl bir meslek sahibi olmasını istiyorsam burada okuyan kızların da mühendis, doktor, avukat olmasını istiyorum. Bunu bugün yapabilecek bir kabiliyetimiz var, Allah’a şükür 17 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımız bunu gerçekleştiriyor.

Kürtler ben Kürdüm diyemezdi, alevi olan aleviyim diyemezdi ama bugün herkes bunu rahat bir şekilde söylüyor. Bugün Türkiye herkesin her ırkın ülkesidir. Pervin Buldan 40 yıllık mücadele tarihimizi 31 Mart’ta taçlandıracağız diyor. Peki, Kürtlerin bu coğrafyada tarihi 40 yıl mıdır? Sizlere sesleniyorum. Burayı 40 yılla mı ifade edeceksiniz? Bizim mücadelemiz teslimiyetçilik değil ve bizim mücadelemiz Allah’adır.

Hakkari’de havalimanı yaptık, yaparken bu terör örgütü kaç defa saldırdı biliyor musunuz? 550 kere saldırdı. Havalimanı açılmasın diye 2 yıl ertelediler sonra ne oldu, havalimanının açıldığı gün dediler ki bu havalimanından uçanı yaşatmayız. Peki, ilk önce kim uçtu o havalimanından? Pervin Buldan uçtu.

“PKK’YA EN BÜYÜK DERSİ VERDİK”

Bir evladımız bir kardeşiniz olarak söylüyorum, önümüzdeki 31 Mart seçimi hepimiz için çok önemlidir. Herkes işine bakacak, hepimiz işimize bakacağız. Buraları nasıl kalkındıracağız diye çalışacağız. Bunu bozmalarına asla izin vermeyin. Amerikan uşaklığı yaptılar, onlar bu bölgeyi istediklerini gibi karıştırmak istediler.

Doğu ve Güneydoğu sadece Güneydoğunun değil, orta doğunun en büyük bölgesi olacaktır. Bizim itirazımız bunadır, yoksulluk olmayacaktır. Terörle mücadelemizi tam anlamayı tavsiye etmemizin sebebi budur. Analar sizlere sesleniyorum, şu çektiklerinizi gelecek nesiller çekmesin, çocuklarınız yarına güzel bir gelecek ile baksınlar. Gidin oyunuzu verin, geleceğinize oy verin, kaç gündür heyecan yaşıyorum Eruh’a geleceğim diye. Eruh heyecanı beni hiç yormadı çünkü burası çok büyük acılar yaşadı.

Eruh’ta 31 Mart’ta öyle bir imza atalım ki, o imza bütün Dünyaya ve tüm Türkiye’ye mesaj olsun. Türkiye’yi geri bırakakmak, yoksul bırakmak için her şeyi yaptılar. Burada başı açık ve türbanlı kardeşlerimiz var, yıllardır başı kapalılar meclise girmesin diye mücadele verdiler. Peki, Türkiye mi bölündü? hayır, bu toprakların şifresi birlik ve kardeşliktir. İşte bugün yapmamız gereken bu birliğe ve bu beraberliğe sahip çıkmaktır.

Bunu yapacağız. Şimdi şu ezanların ve 3 ayların hürmetine Allah bizi birliğimizden beraberliğimizden ayırmasın, Huzur olursa iş büyümede olur, huzur olduğu zaman her taraf harekete geçer. Sizden isteğim şudur, hem huzura sahip çıkın hem de cumhur ittifakına sahip çıkın. 31 Mart’ta Eruh’ta bir tarih yazacaksınız. Bizlerde sizlerin emrinde olacağız. Cevher başkanımıza destek verin ki, Eruh şahlansın” dedi.

Eruh 15 Temmuz Demokrasi Meydanında vatandaşlara hitap eden Soylu,daha sonra Eruh Gençlik ve Kültür evi açılışını gerçekleştirdi ve buradan helikopterle Pervari ilçemize geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.