Bu haber kez okundu.

Bakan Selçuk, “Siirt Vefanın Kardeşliğin Ne Olduğunu Çok İyi Biliyor”
banner229

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, daha sonra Şehit yakını, gazi, Engelliler ve STK’lar ile bir araya geldi.

Özel bir düğün salonunda yapılan toplantıya katılan Bakan Zümrüt Selçuk burada kadınlara hitaben konuşma yaptı.

Siirt’in siyasi tarihinde ayrı bir yerin olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın burada okudu şiirden ötürü ceza evine girdiğini belirten Bakan Zehra Zümrüt,  “Bugün burada kardeşlerimizle, ailelerimizle birlikte olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum.

Öncelikle siz değerli Siirt’li vatandaşlarımıza Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, selam ve sevgilerini ileterek sözlerime başlamak istiyorum.

Biliyorsunuz, Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken Siirt’te okuduğu bir şiir yüzünden Pınarhisar Cezaevine gönderildi.İşte aynı Siirt, Cumhurbaşkanımızı milletvekili olarak meclise gönderdi, Başbakan ve Cumhurbaşkanlığının yolunu açtı. Siirt; vefanın, kardeşliğin ne demek olduğunu çok iyi biliyor. Değil mi? Çünkü Siirt; her dönemde milli birlik ve beraberliğimizin sembolü olacak.

 Bizler de dün olduğu gibi bugün de ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine gönül köprüleri kurmaya, kardeşliğimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Özellikle aziz vatanımızı milletimize emanet eden şehitlerimizi, ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Değerli ailelerine, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Hepinizden Allah razı olsun diyorum.

Bizler hep birlikte Türkiye’yiz. Şehit ve gazilerimizin emanetine sahip çıkarak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek ülkemiz için çalışacağız.  Bu amaçla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak göreve geldiğim ilk günden itibaren illerimizi dolaşarak vatandaşlarımızla gönül buluşmaları gerçekleştiriyoruz.

Sizlerle bir araya geliyor, hemhal oluyoruz. Gittiğimiz her ilde vatandaşlarımızın yoğun bir ilgisiyle karşılaşıyoruz. Hamdolsun son üç ay içerisinde Siirt’le birlikte 25 ilimizi ziyaret etmiş olduk. Önümüzdeki dönemde de inşallah il ziyaretlerimizi sürdüreceğiz” dedi.
“VATAN HEPİMİZİNDİR ORTAK VE DEĞERİ KUTSALDIR”
Kadınlara yönelik konuşama yapan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk “Sevgili Kardeşlerim, Vatan hepimizin ortak değeri ve kutsalıdır. Bizler bu sorumluluk duygusuyla toplumun tüm kesimlerine eşit ve adil bir şekilde hizmetlerimizi götürüyoruz. Sosyal yardım ve hizmetlerle, çalışma hayatına verdiğimiz desteklerle toplumun refah seviyesini artırmak için çalışıyoruz.  

Yine aziz şehitlerimizin emaneti olarak kabul ettiğimiz, kendilerine hizmet etmekten şeref duyduğumuz şehit yakınlarımıza ve gazi ve gazi yakınlarımıza olan minnet borcumuzu asla ödeyemeyiz. Aynı şekilde kendilerine hizmeti borç bildiğimiz engelli kardeşlerimize yönelik çalışmalarımızı da pozitif ayrımcılık yaparak sürdürüyoruz. Kadınlarımızı sosyal hayattan çalışma hayatına her alanda destekliyoruz.
2,5 MİLYON HANEYE DÜZENLİ YARDIM VERİYORUZ
2002’de 1 milyar TL olan sosyal yardımlar, bugün 43 milyar TL. 2002’de ihracatımız 36 milyar $ iken, bugün 170 milyar $. 2007’den bu yana 8,5 milyon insanımızı iş sahibi yaptık. 2,5 milyon haneye düzenli sosyal yardım veriyoruz. Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımıza istihdam, konut kredisi desteği, ücretsiz seyahat hakkı gibi pek çok imkan sağladık.

Siirt’te bugün 441 şehit yakını, gazi ve gazi yakını memur var.  İlimizde evde bakım yardımı kapsamında 2018’de 3.300 engelli vatandaşımız için 45 Milyon Lirayı aşkın ödeme yaptık. Siirt’te 3 bakım kuruluşumuzda 48 engellimiz hizmet alıyor. İhtiyacı olan ailelerimizin engelli yakınını yıl içinde misafir ettiğimiz süreyi 30’dan 45 güne çıkarıyoruz.

Bundan sonra engelli vatandaşlarımız farklı kurumlara vermek için ayrı ayrı rapor almayacak, elektronik formatta olacak. 56 bin engelli kardeşimizi kamuda istihdam ediyoruz. Bugüne kadar 384 bin engelli kardeşimizi iş hayatına kazandırdık. Kadınlarımıza; doğum ve süt izni, yarı zamanlı çalışma ve sigorta prim destekleri gibi birçok alanda teşvikler sağladık.

Son 10 yılda, kadınlarımızın işgücüne ilave katılım oranında Avrupa’da birinci sıraya yükseldik. 6,1 milyon girişimcimizin 926 binini kadınlarımız oluşturuyor. Siirt Belediye Başkan Adayımız Ali İLBAŞ ile Siirt’i hak ettiği hizmetlere kavuşturacağız.
ESNAF GEZİSİ YAPTI
Batman’dan sonra Siirt’e gelen Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kent merkezinde bulunan Güres caddesine esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Daha önce kendisinin Siirt’te okul okuduğunu belirten Bakan Zehra Zümrüt Selçuk burada daha önceden tanıştığı vatandaşlar ile bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi. 
Esnaf gezisinden sonra Siirt’in Güres caddesinde bulunan Ak Parti Seçim bürosuna geçen Bakan buradaki partililer ile sohbet ettikten sonra Siirt’in Tillo ilçesine geçti. İlce Türbeleri ziyaret eden Bakan burada da ilçe halkı ile bir arada geldi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.