Bu haber kez okundu.

Bağgöze Köyüne Muhtar Seçilen Sabiha Turhan, İlk İşim Köye Su Getirmek Olacak
banner229
Siirt'te köy muhtarı Mustafa Turhan'ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ardından seçim muhtar adayı olan eşi Sabiha Turhan seçildi.
Eruh'un Bağgöze köyü muhtarı Turhan'ın 29 Nisan'da, Yokuşbağlar köyü Yığınlı mezrasında, yol kenarında öldürülmesi ardından yapılan genel seçimlerde Bağgöze köyüne muhtarlık seçimde yapıldı.
Köylülerin aldığı ortak kararla vefat eden muhtarın eşi Sabiha Turhan aday gösterilerek köydeki 443 oyun tamamını alarak muhtar seçildi. Muhtarın eşi Sabiha, eşinin en büyük hayali köye su getirmek olduğunu ilk bu projeyi gerçekleştirdikten sonra diğer projeleri hayata geçirmek için mücadele edeceğini söyledi.
Eşinin taşıdığı bayrağı kaldığı yerde dalgalandırarak devam ettireceklerini ifade eden Sabiha Turhan şöyle konuştu: "Eşimin geride bıraktığı projeleri tamamlamak istiyorum. eşim köy için öncelikli olarak su projesinin hayata geçirilmesiydi bizde bu suyu köyümüze getirmek için projeyi gerçekleştireceğiz. Önceliğimiz su ve köy yolların yapılması eşimin yer tahsis ettiği Ortaokul ve Lisenin yapılmasıdır. Bunlar için dilekçeler verilmiş şuanda Siirt Valisinin de desteğiyle bu çalışmaları yürütüyoruz. Sayın Valinin önerisi var yapılan okula Muhtar Mustafa Turhan adı verilsin."
Devletten tek isteği eşinin olayının aydınlatılmasını istediğini belirten Turhan şunları söyledi: "Bir an önce eşimin cinayetinin aydınlatılmasını ve faillerin bulunmasını istiyorum. Bu sessizlik niye? Sessizliği bozsunlar artık. Seçimi bekliyorlardı seçimde bitti. İnşallah kimsenin evine artık ateş düşmez bizim ciğerimiz yanmış inşallah kimse bu derdi görmesin."
Vefat köy muhtarın oğlu Halit Turhan ise, Rahmetli babasının muhtar olduğunu ve babasının ölümünden sonra köylüler muhtarlığın annesine verilmesi için toplanıp karar verdiklerini söyledi.
"Köylünün verdiği mesaj bu olayı gerçekleştirenlere bir mesajdır bizde bunun bilincindeyiz" diyen Turhan, annesinin köyde muhtarlık seçiminde kullanılan 443 oyun hepsini alarak muhtar seçildiğini belirtti. Turhan şöyle konuştu: "Annemin muhtar seçildikten sonraki ilk amacı babam Rahmetli Mustafa Turhan'ın bayrağı bize bıraktığı yerde devam ettirmektir. Babamın birçok projesi vardı, Ortaokulu, lise köye su hattı ve köy içerisinde birçok projenin hayata geçirilmesi için çalışıyordu annem ve ben babamın bayrağı bıraktığı yerden alarak devam ettireceğiz."
Bir daha yaşanan acıların olmaması için dua ettiklerini ifade eden Turhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kimse bu acıyı yaşamasın. Ateş düştüğü yeri yakar diyorlar bizim bağrımıza yandı başkalarındaki yanmasın. Biz bu olayın aydınlatılması ve faillerin bir an önce bulunmasını istiyoruz.
Devletimizden tek dileğimiz failler bir an önce adalet önüne çıkarılıp yargılansın." Babasının verdiği arazi üzerine yapılan okul inşaatını ziyaret eden oğul Turhan, yapılan okulun tamamlanmasına babası göremediğini ama okula babasının ismi verilerek anısının yaşatacağını belirterek, "Babam bu okulun tamamlanmasını çok istiyordu. Hatta vefatından bir gün önce Siirt valisi Mustafa Tutulmaz'ı okulun önüne getirip bu okulun tamamlanmasını istemişti. Babam araziyi milli eğitime vermiş ve daha sonra okul inşaatı başlamıştı.
Allah Hükümetimizden ve valimizden razı olsun okulumuz bitmek üzere babamın adı verilecek ardından lisemiz yapılacak ve su şebekesi yapılacak" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SiirtBağgözeSabiha Turhan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.