Bu haber kez okundu.

Babudarp Camii Ramazan'da Vatandaşların Gözde Yeri
banner229

Siirt'te hava sıcaklığının artmasıyla vatandaşlar, serinlemek için süs havuzlarını kullanıyor.

Kent merkezinde etkisini gösteren hava sıcaklığının 32 dereceye yükselmesiyle bazı vatandaşlar, iftar vaktine kadar camilerin içerisinde yer alan süs havuzlarına ayaklarını koyarak serinlemeye çalışıyor.

Babudarp Camii İmamı Ali Çelapkolu  yaptığı açıklamada, caminin hem tarihi özelliklere hem de süs havuzuna sahip olması vatandaşların daha çok gelmesini sağladığını söyledi. Çelapkolu, şöyle konuştu: "Camimizdeki süs havuzu yazın buz gibi, kışın da ılık oluyor. Vatandaşlarımız, özellikle ramazan ayında serinlemek için camimize geliyor. Ayaklarını havuza kısa bir süre bile koyunca serinliyorlar. Buradan abdest alıp namaz kılmayı çok seviyorlar. Herkesi bu güzel camimizde abdest alıp, namaz kılmaya davet ediyorum."

Vatandaşlardan Özhan Arat ise, caminin tarihi kokusu ve manevi havasından çok etkilendiğini, bu nedenle camiye geldiğini belirtti.

Arat, "Caminin süs havuzuna önce ayaklarımı koyuyorum. Serinledikten sonra abdest alıyor ve namaz kılıyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.