Bu haber kez okundu.

Ayyıldız, Devletin Esnafa KOSGEB’ten Faizsiz Kredi İle Destek Vermesini İstedi
banner229
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Ayyıldız, esnaf ve sanatkârların son yaşanan olaylardan dolayı büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirterek, bu mağduriyetlerin önlenmesi için devletin biran önce destek vermesi talebinde bulundu.
Bölgede artarak devam eden olayların en çok esnafı mağdur ettiğini belirten Ayyıldız, 6-8 Ekim olaylarının şokunu atlatamayan Siirt esnafının son yaşanan çatışmaların oluşturduğu olumsuz ortamla iyice darboğaza girdiğini söyledi.
 Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Ayyıldız, devletin olaylardan dolayı mağdur olan esnafa KOSGEB’ten faizsiz kredi ile destek vermesini istedi.
Yaşanan olaylarda esnafın mağduriyetinin önlenmesi için devletin sicil affı çıkararak, faizsiz kredi desteği vermesini talep eden Ayyıldız, yaşanan olaylarda mağdur olan esnafa devletin acil bir destek vermesi gerektiğini söyledi. Yaşanan olaylarda esnafın mağduriyetinin önlenmesi için devletin sicil affı çıkararak, faizsiz kredi desteği vermesini talep eden Ayyıldız, yaşanan olaylarda mağdur olan esnafa devletin acil bir destek vermesi gerektiğini söyledi.
  Emekli olan esnafın emekli maaşı ile geçinemediği için iş yeri çalıştırmaya devam ettiğini belirten Ayyıldız, bu nedenle emekli maaşından yapılan yüzde 15 kesintinin kaldırılmasının esnafı rahatlatacağını dile getirdi.
Ayyıldız, “SGK ve BAĞKUR’dan emekli olan esnafımız, almış olduğu maaşla geçimini sağlayamadığı için iş yeri açmak zorunda kalıyor. Açtığı iş yerinde genellikle küçük bir iş yeri oluyor.
 Devlette ticaret yapıyor diye ‘Sosyal Güvenlik’ adı altında emekli esnafın aylığından yüzde 15 kesmektedir. Zaten yaptığı ticaretle devlete vergisini vermektedir. Bununla birlikte iş yerinin kirasını ve yanında çalıştırdığı kişilerin maaşını veriyor. Durum böyleyken devletin emekli esnafın aylığından yüzde 15 kesmesi onları mağdur ediyor.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SiirtEsnafAyyıldız
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.