Bu haber kez okundu.

Avrupa'nın Kategorisinde En Büyük Barajı Çetin HES Hizmete Başladı
banner229

600 milyon dolar yatırımla inşaatı tamamlanan ve (RCC) tipi Avrupa'nın en büyük barajı olan Çetin Barajı ve HES Santrali, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katıldığı törenle açıldı.

Törene, Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu,Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Başkan Yardımcısı Ebru Özdemir,Şirvan Kaymakamı Memiş İnan,Pervari Kaymakamı Musa Aydemir, Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın,Eruh Kaymakamı Ali Erdoğan,AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç,Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek,Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi,MHP Siirt İl Başkanı Fatih Cantürk ve çok sayıda davetli katıldı.

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçe sınırları içerisinde LİMAK Gurubu tarafından inşa edilen ve toplamda 600 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Çetin Barajı ve HES, 420 megavat kapasitesiyle yıllık ortalama 1,5 milyar kilovatsaat elektrik üretecek ve Türkiye ekonomisine yıllık 100 milyon dolar katkı yapacak.

'TÜRKİYE EKONOMİSİNE YILLIK 100 MİLYON DOLARLIK KATKI YAPACAK'

Törende konuşan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Çetin Barajı ve HES'in tam kapasite elektrik üretimine başlamasının Türkiye ekonomisine yıllık 100 milyon dolarlık katkı sağlayacağını söyledi.

Çetin Barajı ve HES'in rekor sayılabilecek bir sürede 2,5 yılda tamamlandığının belirten Yılmaz, Çetin Barajı ve HES'in Avrupa'nın en büyük silindirle sıkıştırılmış beton tipi olma özelliğini taşıdığını ifade etti.

Yılmaz, "600 milyon dolar yatırımla inşaatı tamamlanan Çetin Barajı ve HES'in tam kapasite elektrik üretimine başlamasının ardından yıllık ortalama 1.5 milyar kilowatt saat enerji üretimi gerçekleştireceği ve Türkiye ekonomisine yıllık 100 milyon dolarlık katkı yapacaktır" dedi.












Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.