Bu haber kez okundu.

Aşırı Yağışlar 11 Köyü Bir Birine Bağlayan Yelken Köprüsünün Ayağına Hasar Verdi
banner229

Siirt Yelken Deresi'nin yağışlardan dolayı taşması sonucu 11 köyün ulaşımı için kullanılan Yelken Köprüsünün bir ayağında hasar meydana geldi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, eriyen kar suları ve yağışlar sonucu Şirvan ilçesinde Yelken Deresi'nin taşmasıyla Yelken, Kömürlü, Bayındır, Boylu, Ayranlı, Çayağzı, İkizler, Nergizi, Karayel, Kumlu, Hörgüç köyü ve mezrayı bir birine bağlayan Yelken Köprüsünün ayağında hasar meydana geldiğini bildirdi.

Canpolat, olayının öğrenilmesiyle 6 personel, 3 iş makinesinin bölgeye yönlendirildiğini, 8 saatlik bir çalışma neticesinde köprü ayakları büyük kayalarla güçlendirilerek köprünün ulaşıma açıldığını aktardı.

MEYDANDERE KÖY YOLU KAPANDI

Öte yandan Botan Çayı'nın taşması sonucu Meydandere köy yolu ulaşıma kapandı. Alınan bilgiye göre, bölgede etkili olan sağanak ve dağlardaki karların erimesi sonucu Botan Çayı'nın debisi yükseldi.

Bazı bölgelerde oluşan taşkın sebebiyle il merkezine bağlı Meydandere köy yolu ulaşıma kapandı.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye gelen İl Özel İdare, AFAD ve jandarma ekipleri önlem alırken, araçları Tillo ilçesinin Akyayla köyü üzerinden Meydandere köyüne gitmeleri için yönlendiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.