Bu haber kez okundu.

“Asım'ın Nesli Siirt'ten Mehmet Akifi Anıyor“ Konferansı
banner229
Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde "Asım'ın Nesli Siirt'ten Mehmet Akifi Anıyor" konferans düzenlendi.
Okulun konferans salonunda İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıl ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla gerçekleştirin konferansa okul müdürü Mehmet Munir Benek yaptığı açılış konuşmasında, Mehmet Akif Ersoy'u sadece bir program ile anmak, onu anlamaya çalışmak mümkün olmadığını söyledi. Mehmet Akif Ersoy'u anlatmaya başlarsak milli mücadele ruhunu çok iyi anlaşılacağını ifade eden Benek şöyle konuştu: "Malumunuz kişinin kıymeti, himmeti nispetindedir.
Mehmet Akif'in ısrarla üzerinde durduğu önemli bir nesil vurgusu vardır, 'Asımın Nesli' öyle ya evet o şöyle der, ‘Asımın Nesli Diyordum ya, hakketten nesilmiş. İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.' Peki asım nedir? aslında Asım bir semboldür. Asım, Mehmet Akif'in tahayyülünü kurduğu, tasavvur ettiği bir gençlik profilidir. Aslında Mehmet Akif’in Asım dediği nesil tamda İmam Hatip nesli işte oda sizlersiniz. Peki bu neslin en karaktaristik özelliği nedir diye sorarsanız, bunu söylemek için çokta uzağa gitmeye gerek yok Mehmet Akif’in şiirlerini okuduğumuzda Asımın Nesli diye tererrüm ettiği bu gençliğin özelliklerini rahatlıkla öğrenebiliyoruz. Örneğin, bu gençliğin en önemli hususiyetlerinden bir tanesi zulmün karşısında olması, zalime karşı mazlumu savunuyor olması." İmam hatip okulları platformu Siirt Koordinatörü Nihat Altunç ise yaptığı konuşmada bugün rahat şartlarda İmam Hatip öğrencilerin çok iyi şartlarda gördüğü eğitimden dolayı şükür etmeleri gerektiğini söyledi.
Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı'nı milletin maneviyatının yazdığını ifade eden Altunç konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hafta başlarında okulda okuduğumuz istiklal marşının ilk iki dizesinin birinci dizesi her şeyi betimliyor. Nedir bu, 'korkma' diyor.
Mehmet Akif bu ümmete, siz gelecek genç nesillere korkmayın diyor, 'sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak' yani bu yıldız, hürriyet ve özgürlük sönmeyecek niye ki? Taki bu gün son ocağında bir nefer dahi, o imanın neferleri kalıncaya kadar bu devam edecektir. O zaman bizim bu durumda korkmamız gerekiyor. Ne yapacağız? okuyacağız, öğreneceğiz, çalışacağız, dinimizi bütün hale getireceğiz. Bu elde ettiğimiz güzellikleri de başkalarıyla paylaşacağız."
Daha sonra kürsiye çıkan Siirt İnsani Yardım Derneği (İHA) başkan yardımcısı ve okul aile birliği başkanı Sadullah Eldemir, de şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Savaşında Türkiye halkın ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu İstiklal Marşı Şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.
Etkinlik, konuşmaların ardından öğrencilerin günün anlamını anlatan şiir ve konuşmaların yapılmasıyla devam etti. Konferansa, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.