Bu haber kez okundu.

Asayiş Büro Amirliği Ekipleri, Uyarıcı Broşürler Dağıttı
banner229

İl Emniyet Müdürlüğü. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık-Oto Hırsızlığı Büro Amirliğince hırsızlık konularının önlenmesi ve olayların aydınlatılmasına yönelik işyerlerinin bilinçlendirilmesi amacıyla el broşürleri dağıttı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına ve özellikle telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşların dikkatli olmalarını isteyen bilgilerin yer aldığı broşürleri dağıtarak uyarıda bulundu.

Dolandırıcılık, hırsızlık ve yankesicilik olaylarına karşı vatandaşların bilmesi, dikkat etmesi ve almaları gereken önlemlerin bulunduğu broşürler gün boyu dağıtıldı. 

İlimizde meydana gelen İşyerinden Hırsızlık olaylarını azaltmak ve meydana gelebilecek olayları aydınlatmak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü’ ne bağlı resmi ve sivil ekipler tarafından broşürler işyerlerine dağıtılarak broşürlerin dağıtımı esnasında işyeri sahipleri, Valilik Makamının işyerlerine güvenlik kamera takılmasına yönelik kararı ile işyerlerinde meydana gelebilecek hırsızlıkların

önlenmesi ve olaylarının aydınlatılması amacıyla yapılması gereken hususlar hakkında sözlü olarak bilinçlendirildi.

HIRSIZLIĞA KARŞI ÖNLEM

 İl Emniyet Müdürlüğü'nce kırmızı yeşil renkte basılan broşürlerde hırsızlığa karşı vatandaşların alacağı tedbirler şöyle sıralandı: "Park halindeki aracınızın arka koltuğunda çanta bırakmayınız. Kapı kilitlerinin muhafazalı ve kaliteli olmasına dikkat ediniz. Evde kısa süreli ayrıldığınızda ışığı açık bırakınız.

Kapınızın zili çalındığında tanımadığınız birini soran kişilere bina kapısını açmayınız. İşyerinizde ve apartmanınızda güvenlik kamerası olmasını sağlayınız." Broşürlerde ayrıca, "Telefonda kendini polis, savcı asker gibi tanıtan korku, tehdit ve hile ile sizden para ve kontör talep eden kimselere itibar etmeyiniz. Kesinlikle para göndermeyiniz. Bankaların ATM'lerinde işlem yaparken; şifrenizi kimseye göstermeyiniz.

Kartınız sıkıştığında ATM'den ayrılmayınız, bankaya ait telefon numarasını arayınız. Banka görevlisi haricinde kimseden yardım istemeyiniz" uyarıları yapıldı.

Vatandaşların dolandırıcılık veya hırsızlıkla karşı karşıya kalmaları durumunda vakit kaybetmeden Alo 155 Polistelefonlarını aramaları istendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hanzade Atasay 6 yıl önce

Asayiş şube çalışanlarını kutluyorum, Trafik şube çalışanlarının da örnek almasını bekliyorum. Küçücük Siirt'te Trafik sorununu halledemediler. İşte her gün gördüğüm ve Trafik ekiplerinin gerekeni yapmaması nedeni ile artık herkesin yapmaya başladığı ihlaller.
1-Kırmızı ışıkta geçmek.
2-Tek yön yolda, ters yönden ilerlemek.
3-Yol ortasına ve kaldırımlara park etmek.
4-Kavşaklara park ederek çocuk arabalarının kaldırımlara çıkışını engellemek.
ve daha bir çok ihlal. Sayın emniyet müdürümüz ve Trafik şube müdürümüzü göreve çağırıyorum. Trafik polislerimiz bu iş için maaş alıyor. Lütfen herkes aldığı parayı hak etsin.