Bu haber kez okundu.

Araçları Kara Saplanan Cizre'li Aileler Kurtarıldı
banner229
Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle evlerini terk eden ve akrabalarının yanına giderken araçları kara saplandığı için mahsur kalan üç aile kurtarıldı.
Cizre'de 14 Aralık 2015'te ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, yollara tuzaklanan el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi ve bölgenin teröristlerden temizlenmesi amacıyla başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" sürüyor.
Operasyon bölgesine yakın mahallelerdeki ilçe sakinlerinden bazıları, terör saldırıları nedeniyle duydukları güvenlik endişesiyle evlerinden ayrılarak akrabalarının yanlarına sığınıyor.
Siirt'teki yakınlarına gitmek üzere Cizre'den ayrılan üç aile, Güçlükonak-Siirt karayolunun 25'inci kilometresinde yoğun kar yağışı nedeniyle araçları kara saplandığı için mahsur kaldı. Araçlardakilerden biri, cep telefonuna şebeke sinyali gelmediği için yaklaşık 5 kilometre yürüyerek ulaştığı köydeki vatandaşlardan yardım istedi.
İhbar üzerine çalışma başlatan Karayolları 94. Şube Şefliği ekipleri, yaklaşık iki saat süren çalışma sonucu iş makineleriyle yolu açıp mahsur kalanlara ulaştı ve Siirt'e gitmelerini sağladı. Ekiplerin kurtardığı vatandaşlardan M.B yaptığı açıklamada, Siirt'e gitmeye çalışırken üç araçla mahsur kaldıklarını söyledi.
Kendi araçlarının karayolları ekiplerince kurtarıldığını, diğer iki aracın ise traktörlerle çekildiğini belirten M.B, "Yollar çok kötü. 15 kişilik aileyiz. Yolda 4 saat mahsur kaldık. Çocuklar donmasın diye sürekli aracı çalışır durumda tuttuk" dedi.
H.B. ise yardım istemek için en yakın köye gittiğini anlatarak "Karayolu ekiplerinden Allah razı olsun. Bizim için yolları açıp bizi kurtarmaya geldiler" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SiirtAraçCizreKar Esareti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.