Bu haber kez okundu.

AMUŞTEKİN, AİLESİ YARDIMA MUHTAÇ
banner229
4’ü engelli, 6 çocuk sahibi Amuştekin Ailesi yardıma muhtaç. Kışın bastırdığı bu günlerde ailenin odunu, kömürü, sobası yok. Çocuklar üşüyor. Gıdaya ev eşyasına ihtiyaçları var.
Baba Hamza Amuştekin Şirvanlı olduğunu yıllar önce Siirt’ten Mersine göç ettiğini belirtti. Mersinde şeker ve astım hastalığına yakalanınca da tekrar Siirt’e dönmek zorunda kaldığını belirten Amuştekin çocuklarının evde bakım parası ile geçinmek zorunda olduklarını ancak onunda, Mersinden gelirken orada müracaat etmemelerinden dolayı kesildiğini ve bu nedenle çok zor durumda olduklarını söyledi.
19 yaşında Bircan,18 yaşında Emrah, 9 yaşında Hüseyin ve 7 yaşında Semanur adlı çocuklarının engelli olduklarını söyleyen baba Amuştekin büyük çocuğunun da adi bir suçtan dolayı cezaevinde olduğunu belirtti.
Baba Amuştekin, yardım için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına engelli çocuklarının evde bakım parası içinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne müracaat ettiğini ve buradaki yetkililer tarafından sıcak bir ilgiyle karşılandığını, evraklarının Mersinden istendiğini, ancak şimdiye kadar bu sorunun çözülmediğini belirterek sorun çözülünceye kadar acil yardım istedi.
Anne Herdem Amuştekin'de çocukları ile birlikte perişan bir durumda olduklarını ve karınlarını doyurmada bile sorun yaşadıklarını belirterek yardım elinin uzatılmasını istedi.
Çocuğundan ikisinin sağlam olduğunu diğer 4 nün fiziksel ve zihinsel özürlü olduğunu belirten Amuştekin bunu da amcasının kızıyla evli olmasına bağladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.