Bu haber kez okundu.

Altyapı Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
banner229
Siirt belediyesi bünyesinde “ Yeni Yerleşim Alanları ve Kent Genelinde Altyapıda Büyük Dönüşüm Başlıyor” sloganıyla kent genelinde başlatılan proje kapsamında altyapı çalışmaları aralıksız devam ediyor.
 Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletmesi (SİSKİ) müdürlüğü bünyesinde Mayıs ayında başlatılan “ Yeni Yerleşim Alanları ve Kent Genelinde Altyapıda Büyük Dönüşüm Başlıyor” sloganıyla kent genelinde başlatılan proje yapım çalışmaları kapsamında Çal mahallesinde eskiyen 110 mt’lik 200’lük kanalizasyon borusunun çalışmalarına başlandı.
 Çalışmalar kapsamında kenttin muhtelif yerlerinde ki kanalizasyon tıkanıklıkları SİSKİ ekipleri tarafından müdahale edilerek tıkanıklıklar giderilmekte ve eskiyen hatların tespiti yapılarak yenilenme çalışmaları devam ediyor. Ayrıca 2015 yılında projelendirdiğimiz 1000 m3 içme suyu deposu yapım çalışmasında sonu yaklaşılırken, Yeni mahallede en üst kotunda olan Maybok mevkiinin özellikle yaz aylarında yaşanan su sorunun giderilmesi amacıyla hazırlanan yeni proje hazırlanarak önümüzdeki günlerde projenin hayat geçirilecek.
 Yapılan altyapı çalışmaları hakkında bilgi veren SİSKİ Müdürü Zafer Kahraman, SİSKİ Müdürlüğü tarafından 2015 yılında başlatılan alt yapı çalışmaları tüm şehrin genelinde devam etmekte olduğunu belirterek, “Siirt genelinde sorunlu olan kanalizasyon hatlarının yenilenmesi ve yeni yerleşim yerlerindeki yeni kanalizasyon hatlarının çekilme işlemleri ekiplerimizce titizlikle yerine getirilmektedir. Yeni yerleşim yerlerinin alt yapı çalışmaları devam ederken, şehrin merkezinde de eskiyen hatların çalışmaları da bir taraftan ekiplerimizce yenilenmektedir.
Çal Mahallesinde eskiyen 110 mt’lik 200’lük kanalizasyon borusunun çalışmalarına başlandı. Ayrıca kenttin muhtelif yerlerinde ki kanalizasyon tıkanıklıkları ekiplerimizce müdahale edilerek tıkanıklıklar giderilmekte ve eskiyen hatların tespiti yapılarak yenilenmektedir” dedi.
SİSKİ Müdürü Zafer Kahraman, açıklamasının sonunda, 2015 yılında projelendirilen ve yapımına Kooperatif mahallesinde başlanılan 1000 m3 içme suyu deposu çalışmaların da sona yaklaşıldığını ifade ederek , “ Şehrimizin en üst kotunda olan Maybok mevkiinin özellikle yaz aylarında su kullanma sarfiyatının fazla olmasıyla beraber, depolarının küçük olduğu, ayrıca bazı evlerin bahçeleri olduğu ve suyun bahçe sulamasında da kullanıldığından dolayı yeteri kadar su alamadıkları ve bu konuda da sorunun çözümü için çalışmalarımızın başladığı ve en kısa sürede de kesintisiz su alacakları sistemi sağlayacağımızı belirtmek isteriz.
Halkımızın da Özellikle yaz aylarında suyun idareli kullanmaları ve israf etmemeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SiirtBelediyeAltyapı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.