Bu haber kez okundu.

 Alkumru Baraj Göletinde Kurulan Kafes Balıkçılığı Faaliyete Başladı
banner229
Siirt iline bağlı Şirvan İlçesi Taşlı Köyü yakınlarında Alkumru Baraj Göletinde 5500 m² alan üzerinde, 200 ton kapasiteli Alabalık yetiştiriciliği faaliyete başladı.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, beraberinde Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Şirvan Kaymakamı Mehmet Öztürk, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan ve Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat ile birlikte Taşlı köyü mevkiinde Alkumru Baraj Göletinde konuşlanan, Kafes balıkçılığı tesislerinde incelemelerde bulundu.
Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet, işletmeye ait botla Baraj Göletinde kurulan Kafes balıkçılığı tesislerine götürüldü. Tesis sahibi Tevfik Carlık ve Tarım Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Vali Tutulmaz,”İlimizin Şirvan ilçesine bağlı Taşlı köyü yakınlarında Alkumru Barajı üzerinde konuşlandırılmış bulunan Alabalık tesislerini incelemeye geldik. Bu Alabalık tesisimiz 200 bin balık kapasiteye sahiptir. Önümüzdeki yıllarda da benzerlerinin olacağını tahmin ediyoruz. Bildiğiniz gibi ilimiz barajlarla anılmaya başlandı. Barajlarda Hidro Elektrik Santralleri dolayısıyla elde edilen enerjinin yanında, Balıkçılık alanında da yeni iş alanları doğdu, bununda ilk öğreğini bu günkü bulunduğumuz tesiste görüyoruz. Bundan sonraki beklentimiz diğer barajlarımızda da benzer tesislerin kurularak, barajların daha verimli hale getirilmesini arzu ediyoruz. İşletme sahibini bu anlamlı yatırımından dolayı tebrik ediyorum.”diye konuştu.    İşletmeye her türlü teknik desteğin verildiğini kaydeden Gıda tarım ve hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat ise,“Kardeşler Su ürünleri Sanayi Ticaret Ltd. şirketi tarafından 5500 m² gölet alanı üzerinde, 10 yıl süreyle kiralanma işlemleri, İl Müdürlüğümüzce onaylanarak çalışmalara başlanmış ve kısa sürede kafeslerin konuşlanması tamamlanmıştır. İşletmede 16. Metre çapında ve 9 metre ağ derinliğinde, 10 adet yüzer kafes ile ilk etapta 30 gr. ağırlığında 200 bin adet yani 50 ton yavru balık ile üretime başlanmıştır. Balıkların 3-4 ay gibi bir sürede porsiyonluk boya ulaşıp, pazara sunulması planlanmaktadır.” dedi.
   Tesis sahibi Tevfik Carlık da "Bölgede yapılan baraj bize yeni iş sahaları imkanı sağladı. Taşlı Köyünde de Alabalık tesislerimiz mevcuttur. Bu tesis ile birlikte kapasitemizi artırmayı hedefledik. Bu yıl 50 ton balık üretmeyi hedefliyoruz. Gelecek yıl ki hedefimiz, 200 ton balık üretimi yapmaktır. Bizleri ziyaret eden her zaman destek veren sayın valimize ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorum.” dedi.
 Buradaki incelemelerini tamamlayan Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet, daha sonra Siirt’te döndü.


Anahtar Kelimeler:
SiirtBarajAlumru
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.