Bu haber kez okundu.

 AKTAY,ESNAF ZİYARETLERİNDE BULUNDU
banner229
AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr.Yasin Aktay, İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve partili bir heyet ile birlikte Cumhuriyet Caddesindeki esnafı ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti ve sorunlarını dinledi.
Ak Parti Milletvekilimiz Prof. Dr. Yasin Aktay, daha sonra Helvacılar ve Marangozlar Çarşılarını ziyaret ederek buradaki esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Aktay ziyaretlerinde Siirt'e yapılmakta olan hizmetler hakkında bilgi verdi ve Siirt'i çıkmaz sokak olmaktan çıkaracak olan yeni yol hakkında açıklamalarda bulundu.
Siirt'te esnaf ziyaretinde bulunan Aktay, daha sonra ziyaret ettiği Şefkat Derneği'nden gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye'de terör saldırılarından akan her damla kanda ABD'nin de payı olduğunu söyledi.
Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, "Türkiye'de dökülen her damla kanda Amerika Birleşik Devleti'nin desteklediği PYD'nin bir payı var. Dolayısı ile Amerika'nın da bir payı var. Amerika artık bu soruyla yüzleşmesi gerekmektedir" dedi.
ABD'nin DAİŞ'e karşı mücadelesindeki zafiyeti CİA'ye yakışmadığını belirten Aktay, "ABD oynamakta olduğu son derece tehlikeli bir oyundur. Yani 3 Amerikalının kafasını kesti diye biranda tüm gelmiş geçmiş en tehlikeli örgüt ilan ettiği DAEŞ'e karşı kimi bulursa yani denizden yılanı bulsa hemen sarılabileceği bir güvenlik konseptine sarılmış olması ABD'nin ne büyüklüğüne yaraşıyor, ne o efsanevi CIA istihbarat örgütünün o yetenekleriyle bağdaşmıyor.
Akla başka şeyler geliyor tabii ki, yani demek ki herhangi bir terör örgütü 3 Amerikalının kafasını kestiği zaman ABD'yi istediği gibi yönlendirebilir gibi bir sonuç çıkıyor. Amerika'yı istediği siyasete mahkum edebilir, istediği siyasete doğru manipüle edebilir şeklinde bir sonuç çıkıyor. Biz buna inanmıyoruz. Esad'ı yok etmeden DAEŞ'i yok edemezsiniz. Eğer siz Esad'ı yok etmeseniz bin tane DAEŞ ile mücadele ederseniz, bin tane DAEŞ'i yok edersiniz ama onu yaratan, oluşturan esas güç orada var olduğu sürece siz hep DAEŞ'ler ile mücadele edeceksiniz.
7 yaşındaki çocuğu rahatlıkla fark edebileceği böyle bir oyunu o CIA'si ile efsanevi istihbarat örgütüyle fark etmiyor mu? ABD, biz bu soruyu defalarca sorduk ve bu gün bizzat Obama'nın itiraf ettiği şey 'evet biz DAEŞ ile mücadeleye yoğunlaştıkça Esad biraz daha kurtulmuş oldu, bu Esad'ın işine yaramış oldu' diyor" diye konuştu.
- "Esad'ı yok etmeden DAİŞ'i yok edemezsiniz"
PYD'yi terör örgütü olarak görmediklerini söyleyen bir ABD olduğuna dikkat çeken Aktay, şöyle devam etti:"DAEŞ'e yapılan saldırıyla Esad gibi aynı şeyi şuanda PYD ile yapılıyor. PYD bir terör örgütü olarak Türkiye'de bu kadar kan dökmüş, bu kadar insanın kanını döken bir terör örgütünün uzantısı olan PYD sırf DAEŞ'e karşı mücadele ediyor diye masum bir örgüt gibi gösteriliyor. Nerde kaldı o zaman ABD'nin kendi ittifakları, müttefiklerine karşı sadakati, kendi müttefikleriyle olan iş bölümündeki o istişaresi, danışması, strateji ortaklığı bütün bunları ABD'ye karşı güveni büyük ölçüde zedeliyor.
ABD'yi önümüzdeki dönemde bir güven anlamında, güven telkin eden boyutu itibari ile çok zor günlerini bekliyor. ABD çok doğru bir yolda değil, şuanda terörü destekliyor. Alenen Türkiye'yi vuran, Türkiye'de dökülen her damla kanda Amerika Birleşik Devleti'nin desteklediği PYD'nin bir payı var. Dolayısı ile Amerika'nın da bir payı var. Amerika artık bu soruyla yüzleşmesi gerekmektedir, eğer Türkiye'ye bir nebze saygısı varsa teröre karşı olma duygusuna dair birazcık saygısı varsa bu gerçeklerle yüzleşmesi gerekecektir. Biz her zaman onu rahatsız etmeye devam edeceğiz, yani bu terörün desteklenme boyutuna hep dikkat çekmeye devam edeceğiz."
- "PYD, bizzat Esad'ın kurduğu bir örgüttür"
Amerika'nın oynamakta olduğu oyununun PYD'yi desteklemek sureti ile aynı zamanda Esad'ı da desteklemiş olduğuna vurgu yapan Aktay, "Herksin bildiği bir sırdır ki PYD Esad rejiminin doğrudan bir şubesidir, kolordusudur. PYD, bizzat Esad'ın kurduğu bir örgüttür. Eğer bunu burada sokaktaki herkes biliyor da Amerika birleşik devleti bilmiyorsa, CIA'si falan bilmiyorsa yani pes diyeceğiz. biz O zaman o CIA'da ABD'nin sonu diyeceğiz bundan sonra" diye konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.