Bu haber kez okundu.

AKTAY'DAN SALDIRIYA UĞRAYAN AK PARTİ SEÇİM BUROSUNA ZİYARET
banner229
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Mersin ve Adana'daki saldırılar sonrasında mağdur rolüyle oy toplamaya çalışan HDP'nin, bölgede AK Parti ofislerine yapılan saldırılara sessiz kalması, terör örgütü marifetiyle halkı tehdit etmesi ikiyüzlülüktür" dedi.
Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani Beldesinde dün akşam saldırıya uğrayan AK Parti seçim bürosunu ziyaret eden Aktay yaptığı konuşmada, dün akşam kimliği belirsiz kişilerin saldırı düzenlediğini, seçim ofisinin kapısını zorlayarak içeri giren kişilerin parti bayraklarını ve sandalyelerini ateşe verdikten sonra kaçtığını anlattı. Aktay, şöyle konuştu: "Bu beldemiz, maneviyat iklimini bu yöreye yaymış bir beldedir. Bu beldemiz her zaman barışın, kardeşliğin yaşandığı, anne sevgisi ve saygısının örneklendirildiği bir yerdir. Böyle bir yerde böyle bir saldırının gerçekleşmesi ibret vericidir.
Biz hep barış ve huzur arayışı içerisinde olduk. Hiçbir şey bizi bu çabadan geri durdurmayacaktır. Taş atana gül atmaya devam edeceğiz." Bölgede parti araçlarına ve ofislerine saldırılara gerçekleştirildiğine dikkat çeken Yasin Aktay, birilerinin Kürtler üzerinde baskı kurmaya çalıştığını kaydetti. Kürtlerin başka partiye oy verme ihtimalinden korktukları için tehdit, şantaj ve pusu başta olmak üzere her yolu denediklerini iddia eden Aktay, "Çeşitli yayın organlarında HDP'ye ülke çapında 60 civarında saldırı olduğu haberlerini okuduk. Bu saldırıların çetelesini tutan medya organları Siirt'te sadece bizim seçim arabalarımıza 20'den fazla saldırı olduğunu görmezden geldi. Mersin ve Adana'daki saldırılar sonrasında mağdur rolüyle oy toplamaya çalışan HDP'nin bölgede AK Parti ofislerine yapılan saldırılar karşısında sessiz kalması, terör örgütü marifetiyle halkı tehdit etmesi iki yüzlülüktür" diye konuştu.
"Kürtlerin iradesi üzerinde ipotek kurmaya kalkışmayın"
"Baskı altında yaşayan Kürt halkıdır, oda PKK 'nın ve HDP'nin baskısı altındadır. Burada devlettin zerre kadar baskısı kalmamıştır" görüşünü savunan Aktay, "Bundan sonra öyle mağduriyet edebiyatına da girmeyin. Geçmişte yapılmış bir takım sıkıntı ve mazlum yete biz de maruz kaldık ve biz onları kaldırdık. Artık kardeşçe yaşayalım diye bütün imkanları ortaya koymuşuz. Bu saatten sonra yapacağınız her şey sadece sizin zalimliğinizi gösteriyor, sizin zulmünüzü ifade ediyor.
Kürtlerin iradesi üzerinde ipotek kurmaya kalkışmayın" dedi. Diyanet İşleri Başkanlığını kaldırmaktan bahsedildiğini hatırlatan Aktay, Kürdü, Arabı ve Türküyle, namusuna ve örfüne düşkün olan bölge halkının böyle şeylere müsaade etmeyeceğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.