Bu haber kez okundu.

Aktay ve Çalapkulu, Havalimanında Yapılan Çalışmaları Yerinde İncelediler
banner229

AK Parti Genel Başkan Danışmanı, Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Siirt Havalimanı'nın yeniden trafiğe açılması için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) koordinesinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Siirt Havalimanı'nın yeniden trafiğe açılması için DHMİ koordinesinde süren çalışmaları inceleyen Aktay ve Çalapkulu, Siirt Havalimanı Müdürü Necati Algül'den bilgi aldılar.

Aktay yaptığı açıklamada, havalimanını bir an önce açmak ve seferlere başlamak adına gerekli çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Aktay, Siirt Havalimanı'nın geçmişte ILS'i olmayan ve dolayısıyla orta ve büyük gövdeli uçakların inemediği bir havalimanı olduğunu ifade ederek, "Havaalanını Uluslararası kurallara uygun hale getirmek için, gece gündüz çalıştıklarını, Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan’ın söylediği gibi inşallah Haziran ayında Siirt pisti tamamen yenilenmiş resa sahaları, stopway sahaları büyütülmüş, geliştirilmiş bir şekilde uçakları misafir edebileceklerini ifade etti.

Pist yaklaşma ışıklarıyla ilgili kurulumların 4 ay önce gerçekleştiğini belirten Aktay, pistin her iki tarafında banketlerin ve gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirterek, havaalanını Haziran ayında açtıkları andan itibaren tarifeli seferlerin de başlayacağını söyledi.

"Özellikle gelişen teknolojiler çerçevesinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk Hava Yolları ve Pegasus da dahil özellikle 'yaklaşma usul dizaynı' diye simülasyon marifetiyle yeni bir çalışma üzerinde uzun soluklu, uluslararası kurallardan ve imkanlardan da yararlanarak bir çalışma yapıldığını belirten Aktay, bu simülasyon çerçevesinde yeni yaklaşma usul dizaynı oluşturulduğunu ve ona bağlı olarak da ILS dahil diğer seyir, sefer ve elektronik cihazlarının da kurulduğunu belirtti.

Aktay, öncekine göre çok daha modern hizmet veren bir havaalanı olacağını ve havayolu şirketlerinin de ilimize memnuniyetle geleceğini ifade etti.

Aktay ve Çalapkulu, yapılan çalışmalardan dolayı Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan’a, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü'ne ve İl Özel İdaresi çalışanlarına teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmethan 6 yıl önce

bu geçici bir şey çünkü büyük uçaklar inemezler yazın bile kezer çayından dolayı sis mevcuttur ama kurtalan da yapılması gereken havaalanı çed raporu çıkmasına rağmen neden engelenıyor anlamadık kurtalan ilçesı Siirt için neden ötekelleştirilmiş bir ilçedir bu kin neden ama o havaalanı bir gün yapılayac çünkü reisimizin sözü var bugun burdasınız ama yarın gideceksiniz seçim yaklaşıyor kurtalan halkı bunları görüyor haberiniz olsun

Avatar
metin 6 yıl önce

Haziranda açılacak dediler haziran geliyor sayılı gün çabuk geçer inşAllah umudumuzu kırıp güvenimizi boşa çıkarmasınlar

Avatar
Ömer turhan 6 yıl önce

Haziran geldi Haziran KUCE haziran Hatiye haydi görelim verilen sözler yerine gelecekmi bu arada seçim süreci başladı kurtalan siirt yolunada başlandı keşke yılda iki defa seçim olsa o zaman siirt eksiğini tamamlar