Bu haber kez okundu.

Aktay; 'MHP ve HDP'nin oylarındaki artışın sosyolojik açıklaması var'
banner229

 2015 Genel Seçimleri dün sona erdi. AK Parti’nin ciddi bir oy kaybı yasadığı seçimlerde yine birinci parti olarak çıktı ancak bu tek başına iktidar olacak vekil sayısını ortaya çıkarmadı.

Bu noktadan sonra ortaya çıkan koalisyon ihtimalini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay Şöyle değerlendirdi.

 “İKTİDARDA OLMANIN AVANTAJLARINDAN ÇOK…”

AK Parti iktidardaki bir parti. İktidarda bulunan bir partinin de arka arkaya oy oranını arttırması ciddi bir başarıdır. Genellikle iktidarda olmak bir avantaj oluşturmuyor. Avantajları var fakat dezavantajları daha fazla. Çünkü insanların taleplerini karşılamak zor bir iştir. Bu taleplerin kamuoyunu memnun etmesi daha zor bir iştir. AK Parti uzun bir süre bu sınavın üstesinden geldi. Nitekim bu seçimlerde de 1’inci parti olarak yerini yine aldı.

“MHP VE HDP’NİN OYLARINDAKİ ARTIŞIN SOSYOLOJİK BİR AÇIKLAMASI VAR”

Muhalefet bir varlık gösterememiştir. Oylarını arttıramamıştır. Ana muhalefet bu seçimlerde avantajlıydı. Fakat bu faktörü kullanamadı. Sadece MHP ve HDP’nin oylarında bir artış oldu. Bu iki partinin oylarının artışının da sosyolojik olarak bir açıklaması vardır.

AK PARTİ’NİN KİMİNLE KOALİSYON YAPACAĞINI SÖYLEMEK İÇİN ÇOK ERKEN”

Seçim sonuçları halkın iradesinin sonuçlarını yansıtıyor. Halkın bu kararına saygı duyuyoruz. Bizde halkımızın karşımıza çıkardığı bu tablo ile yol haritamızı çizeceğiz. AK Parti’nin kiminle koalisyon yapacağını söylemek için çok erken. Öncelikle bir analiz yapılacak ve ortaya çıkan neticelerle belli kararlar alınacak.
"SEÇİM SÜRECİNDE SÖYLENENLER SEÇİM SÜRECİNDE KALIR”

Seçim sürecinde söylenenler seçim sürecinde kalır. Seçim meydanlarında bırakılır. Belli bir süre geçtikten sonra artık insanlar koalisyon ihtimalleri üzerine düşünür. Kimin bir partiyle nasıl bir zemine oturacağı ileriki süreçlerde belli olacaktır.


KAYNAK: AjansHaber


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.