Bu haber kez okundu.

Aktay, İstiklal Marşının Kabulü ve M.Akif Ersoy'u Anma Günü Mesajı Yayınladı
banner229
Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Siirt Milletvekilimiz Prof.Dr. Yasin Aktay, İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisince kabulünün 95. Yılında olduklarını söyledi.
Milletvekilimiz Aktay, İstiklal Marşını yazarak Türk milletinin gönlünde ebedi bir şöhret kazanmış olan Milli Şairi Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle yad ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğildiklerini ifade etti.
Aktay, "12 Mart 1921'de üç kez ayakta okunarak kabul edilen milli marşımız, 95 yıldır ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıkmış; bütün Türkiye'nin yüreğinde ve dimağına hürmetle ve muhabbetle kalıcı bir şekilde işlemiştir.Bütün dünyanın gıptayla izlediği, hürriyet yolunda, şanlı İstiklal Mücadelesi'ne M. Akif usta kalemiyle destek vererek, Türk milletine armağan ettiği manevi mirası, dünya görüşü ve hepsinin üzerinde edebi şahsiyeti, şairliği ve kıymetli eserleri ilelebet millet vicdanında muhafaza edilecektir.
İstiklal Marş'ımızın kabulünün 95. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını ve tüm dünyaya ölümsüz dizelerle seslenen İstiklal Marşı'nın unutulmaz şairi Mehmet Akif Ersoy'u yüce Türk milleti ve Aziz Siirtliler adına şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları  şad olsun"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.