Bu haber kez okundu.

Aktay, 37 Yıl Önce Çıraklık Yaptığı Ocağın Başına Geçip Izgara Yaptı‏
banner229
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili adayı Yasin Aktay, çocukluğunda yaşadığı Siirt'te 37 yıl sonra çıraklık yaptığı ocağın başına geçerek ızgara yaptı.
Aktay, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Siirt'te Cumhuriyet Caddesinde esnaf ziyareti yaptı. Aktay, çocukluğunu geçirdiği Siirt'te 1978-1980 li yıllarda para kazanmak için çalıştığı lokantanın ocağına 37 yıl sonra geçerek ızgara yaptı. Okul okumak için zorlu bir hayat mücadelesi verdiğini anlatan Aktay, o yıllarda okul harçlığını çıkarmak için hiç üşenmeden lokantada çalışıp bir taraftan da okulunu okuduğunu söyledi.
Lokanta'da çalıştığı yollarda ocakta ızgara yapmak için boyu kısa geldiğini anlatan Aktay şunları ifade etti: "Ben o zamanlar çocuktum ve boyumda kısaydı. Ustam ızgaraları yapabilmem için ayaklarımın altına teneke koyup öyle yapıyordum. Biz kısık ateşte yaptığımız ızgaraların tadı bambaşkaydı. Bugün aynı tezgahın başına geçmek beni ayrı bir duygu sardı. O gün yaşadıklarım geldi aklıma. Bugün geldiğimiz noktaya çok zorlu bir hayat mücadelesinin sonucu geldik. Hem okul okuyorduk hem ailenin geçimine katkı sağlıyorduk. Bugün çok şükür hükümetimiz hiçbir çocuğumuzun çalışmasını gerektirmeden maddi durumu olmadan ihtiyaç sahibi insanlara her türlü desteği veriyor" dedi.
Daha sonra Mezopotamya çay bahçesine geçen Aktay, Burada vatandaşlar bir süre sohbet ederek sıkıntılarını dinledi. Bölgede bir daha 6-7 Ekim olayların yaşanmaması için bölgede AK Parti'nin güçlü olması gerektiğini belirten Aktay konuşmasını şöyle sürdürdü: "6-7 Ekim olayları bölgemizde yatırım yapmak isten birçok yatırım geri tepmesine neden oldu.
Olaylar öncesi görüşüp ikna ettiğimiz 20 işadamı bölgede yatırım yapmaya hazırlanırken olaylar çıktı. Bu gün o insanları tekrardan ikna edip yatırım yapmak için uğraşıyoruz.
Bir daha birilerin bölgede olay çıkarmasına cesaret etmemesi için AK Parti'nin bölgede eli güçlü bir şekilde meclise gitmesi gerekiyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz."dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.