Bu haber kez okundu.

Aktay: "28 Şubat Allah ve Diniyle Savaşmanın Adıydı"
banner229

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, "28 Şubat, Allah ve diniyle savaşmanın adıydı. Başörtüsünü yasaklamayı göze alan insanlar aslında Allah'ın diniyle savaşmış oluyorlar." dedi.

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda "Orta Doğu'da Demokrasinin Dostları ve Düşmanları" konferansında konuşan Aktay, 28 Şubat'ta demokrasiyi hazmedemeyen vesayet odaklarının milletin seçtiği siyasi iradeye müdahalede bulunduğunu söyledi."

Bin yıl devam edeceği ileri sürelen sürecin, AK Parti'nin iktidara gelmesiyle son bulduğunu belirten Aktay, şöyle konuştu: "28 Şubat, Allah ve diniyle savaşmanın adıydı.

Başörtüsünü yasaklamayı göze alan insanlar aslında Allah'ın diniyle savaşmış oluyorlar. Bin yıldır kelimeyi tevhidin yükseldiği bu topraklarda birileri Allah'a, dine karşı savaş bin yıl sürecek diyebiliyordu.

Onlara göre '28 Şubat tedbirini alırsak Türkiye'de bu ülkenin sahipleri, bu ülkenin bağrından çıkmış, bu ülkenin gerçek dostları bir daha asla iktidara gelemeyecekti.' Böyle bir tedbir almışlardı."

Günümüzde bilgiye ulaşımın, geçmişin oranla daha kolay olduğunu belirterek yazarlardan kitap istenmesi olayına değindi. Yazarlardan kitaplarını imzalayıp vermelerinin istendiğini belirten Prof.Dr.Aktay, bir konfeksiyoncudan elbise istenmemesi gibi yazarlardan da kitap istenmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Ancak buna rağmen kendisinin kitap okuyacak olan herkese kitap vermeye hazır olduğunu söyledi.

28 Şubat’ın yıl dönümünde olduğumuzu hatırlatan Prof.Dr.Aktay, bu olayın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir kara leke olduğunu ve bin yıl süreceği belirtilen bu darbenin etkisinin ancak 3-4 yıl kadar sürdüğünü ifade ederek, bu müdahalenin beş yıl sonra AK Partinin iktidara geldiğini hatırlattı.

İslam dininin Batılı insanlar gözünde 11 Eylül saldırısına kadar büyük ilgi gördüğünü anlatan Aktay, saldırının ardından İslam'ın terörizmle özdeşleşen bir din haline getirilmeye çalışıldığını, bu nedenle İslam'a olan ilginin bıçak gibi kesildiğini söyledi.

Prof.Dr.Aktay eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın vefat yıl dönümü olduğunu belirterek rahmet diledi.

Şehirlerinde bir vücut gibi bir bütün olduğunu belirten Peygamber Efendimizin bir hadisi şerifinde de buna değindiğini belirten Prof.Dr.Yasin Aktay, şunları söyledi “Tarih boyunca filozoflar toplumları bir vücuda benzetmişlerdir. Biz bir vücudun organları gibi bir birimizle bağlantılıyız. Biz birbirimize borçluyuz.

Ecdadımız bu konuda bizden daha iyiydi.Biz beş yıl sonra tıkanacak şehir planları yapıyoruz. Oysa ecdadımız birbirlerinin hak hukukunu daha iyi gözeten açılacak pencerelerin bile nerede açılacağı belirlenen şehirler kurmuşlardı. Medeniyetimizin sergilendiği yerlerdir şehirler. Şehirler yalnız mimari değil aynı zamanda medeniyet projeleridir.”

Batılıların İslam dünyasında demokrasinin gelişmesini istemediklerini belirten Prof.Dr.Aktay buna tarihten örnekler verdi.

1990 lı yıllarda Cezayir’de İslami bir partinin iktidara gelmesinin hemen ardından meydana gelen darbe batılılar tarafından desteklendi. Darbecilerle batılılar sonsuna kadar çok iyi anlaştılar. Bu dönemde meydana gelen iç savaşta 200 bin kişi öldü.”

Son dönemlerde İslam’ın terörle ilişkilendirilmesinin sonucu olarak dinimizin imajının değiştiğini ve Müslüman olan kişilerin sayısında bıçakla kesilir gibi bir azalma olduğunu söyledi.

Mısırda Sisi örneğinin veren ve batılıların Sisi’yi desteklediklerini hatırlatan Prof.Dr.Aktay 15 temmuz darbe girişiminde benzer bir durumun görüldüğünü ve batılıların ancak bir ay sonra ülkemize gelerek olan biteni öğrenmeye çalıştıklarını hatırlattı.Batılıların demokrasinin dostu olmadıklarını belirten Prof..Dr.Aktay, demokrasinin dostu tek ülkenin Türkiye ve liderinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Dünyanın beşten büyük olduğunu hatırlatan Prof.Dr.Aktay bu düzeninde ülkemizin ve cumhurbaşkanımızın önderliğinde gerçekleşeceğini belirtti.

Konferansa, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Murat Erman, Siirt İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, AK Parti Siirt Belediye Başkan adayı Ali İlbaş, AK Parti Siirt İl Başkanı Özgür Fuat Çalapkulu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İhsan Süreyya Sırma, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
saiirtli çaycı 5 yıl önce

sayın aktay siirt te gelişin he getirdi fab rikamı iş mi yardımmı ve neye geldın onuda siirt halkına bir anlatırmısın zararadan başka ne getirdiniz yoksa seçimden seçimemi galiyosunuz onada gelmeyın çünkü siirt halkı uyanmış ve iyi biliyor neyın ne olduğunu halkımız iyi biliyor

Avatar
neccar 5 yıl önce

sadece konferans vermeyi biliyor yatırım sıfır sabah akşam laf laf laf