Bu haber kez okundu.

Akınay, Ağrı'da, Spor Ahlakına Centilmenliğe Yakışmayan Durumlarla Karşılaştık
banner229

Siirt il özel idare spor asbaşkanı Çetin Akınay, Siirt il Özel İdare Spor kulübü olarak hafta sonu  Ağrı 1970 takımı ile oynadığımız maçta spor ahlakına centilmenliğe yakışmayan durumlarla karşılaştıklarını söyledi.

Akınay gönderdiği yazılı açıklamada; Bizler Siirt il Özel İdare Spor kulübü olarak hafta sonu  Ağrı 1970 takımı ile bir müsabaka oynadık.  Bu maçta baştan sona şiddet, kaos içeren anlarla dolu anlar yaşadık.

Aslında bu açıklamayı yapmayacaktık lakin yavuz hırsız ev sahibini bastırır tarzda bir açıklama Ağrı 1970 Kulübünden gelince  bizlerde  başkanımızın açıklamalarına istinaden biraz daha yaşadıklarımızı detaylandırarak kamuoyu ile paylaşma gereği duyduk. 

Bizler bugün bölge takımımız olan Ağrı 1970 spordan bir özür beklerken, klasik sokak kavgalarında en fazla bağıran en haklıdır modunda bir açıklama yapıldı ve güya bizlerle başkanımızı karalamaya çalıştılar.

Özetle şunu söylemek isteriz;

1. Doğu insanı merttir misafirperverdir lakin biz sizde bunu görmedik. Bir otelimize gelip bizleri ziyaret etmeyi bile çok gördünüz.

2. Sayın  Valimizin ve sayın başkanımızın maça geleceğini duyunca büyük bir kıskançlık krizine girerek sayfalarda bunun paralelinde bir çalışma başlatıp Ağrı kamuoyunu kendinizce ayağa kaldırmaya çalıştınız.

3. Cumartesi günü ter idmanında bizzat kulüp başkanı olan zat hocamızın yanına giderek “siz yarin yenileceksiniz ve takımında  pazartesi günü seni  yollayacak haberin olsun “  diyerek hocamızı sözümona strese sokmaya çalışacak kadar küçülmüştür.

4. Bizzat müsabaka alanında boynuna akreditasyon kartı taktırdığı 30 ‘a yakın kişiye futbol magandasının yöneticilerini kişi kişi, şahıs şahıs bizim sporcu ve hakemlere organize bir şekilde adeta görevlendirerek nasıl bir çalışma içine girdiğinizi hepimiz gördük.  Örneğin  2 kişi sürekli Hamit Kılıça küfür etti.

5. Dünyanın hiç bir yerinde sahaya bu kadar insan girmez. Sahaya yaka kartı olan teknik ekip, 1 yönetici ve oyuncular dışında kimse olmaz. Gazeteciler dahi fotoğraf ve görüntü alıp çıkar.Siz orada tam tersi bir durum sergilediniz.

6.Aslında en önemlisi müsabaka bitiminde yanımıza gelerek “Sizlerin bugün burada yaşadıklarınızdan ben utanç duydum. Kendim ve kulübün adına sizden özür diliyorum,  elimden ne geliyorsa sizlere yardımcı olmaya hazırım.

Zaten bu davranışlardan dolayı daha önce kulüpten ben istifa ettim , emin olun en kısa sürede gene istifa edeceğim “diyen kulüp basın sözcüsü Deniz BUDAK  bu günkü açıklamasında her şeyin yalan dolan ve kurgu olduğunu söylemiş.  Bizde hızlı bir dönüşü kamu oyunun takdirine bırakıyoruz. Açıklamada sporcumuza dayak atılmadığı iddia ediliyor şayet sporcumuz darp edilmediyse kendisinden şikayetçi olduğumuz kişi kim?

Özetle bizler Ağrıda, spor ahlakına centilmenliğe yakışmayan durumlarla karşılaştık. Acilen gerekli önlemin alınması gerekiyor.Kişilerin ve kurumların yaptıkları yanlarında kar kalmasın. En azından bizim yaşadıklarımızı diğer takımlar yaşamasın.Saygılarımla.                   

A.Çetin AKINAY                             

Siirt il özel idare spor asbaşkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.