Bu haber kez okundu.

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay: Bölgedeki İşsizliğin Sebebi Terör Olayları
banner229
AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, bölgedeki işsizlik ve istikrarsızlığın en büyük sebebinin terör olaylarının olduğunu söyledi.
Seçim çalışmaları kapsamında Eruh ilçesini ziyaret eden Siirt Milletvekili Yasin Aktay, İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Fevzi Sevgili, Lokman Özcan esnaf ziyaret ederek, istihdama yönelik projelerini anlattılar.
 Daha sonra AK Parti ilçe seçim lokalinde konuşan Aktay, bölgedeki işsizlik ve istikrarsızlığın en büyük sebebinin terör hadiselerinin olduğunu söyledi. İşsizliğin, terör örgütünün dağa insan çıkarmasına yaradığını dile getiren Aktay, şöyle konuştu: "İşkur aracılığıyla Siirt ve ilçelerinde 3 bine yakın eleman istihdam ediyoruz. Ama bu kalıcı bir çözüm değil, pansuman niteliğindedir. Bizim kimseye empoze edeceğimiz bir ideolojimiz yoktur.
Herkes özgürdür ve istediği fikri kendi iradesiyle seçebilir. Ama birileri iradenize ipotek koyuyorsa demokrasi bunun neresindedir. İnsanların oylarını bile istemediğin yere vermemeleri için zorluyorsun sonrada adına demokratik özerklik diyeceksin. Böyle bir uygulamadan demokrasi çıkmaz, özerklik hiç çıkmaz. Bundan ancak derebeylik çıkar. Bundan faşizm çıkar. Bu uygulamalar ülkemize ve bölge insanımıza zaman kaybettiriyor."
Fevzi Sevgili, "Bizler Buraların Çocuklarıyız"
Eruhlulara hitaben Kürtçe konuşan ve konuşması sık sık alkışlarla kesilen Fevzi Sevgili, şu ifadelere yer verdi: “Bizler buraların çocuklarıyız. Geçmişte gerek rahmetli babamın döneminde gerekse de AK Parti döneminde yapılan hizmetleri referanslarımız olarak alın. O referanslar size nasıl bir hizmetkar olduğumuza işarettir. Bizden emin olun. Bizim yapımızı biliyorsunuz. Diğer adayımız Lokman kardeşimiz de bu memleketin evladıdır, Botan’ın çocuğudur.
Sizler adaymışsınız gibi çalışın. Her biriniz Fevzi Sevgili, Lokman Özcan ve Yasin Aktay gibi çalışın. El birliğiyle bu işin üstesinden geliriz. Hükümetimizin seçim beyannamesinde açıkladı projeler en başta bölge insanımız için çok önemlidir.
Gençlerimize, istihdama yönelik önemli teşviklerle yeni dönemde Hükümetimizin ciddi hizmetleri olacak. İlimiz için bölgemiz için ve memleketimiz için kendi geleceğimizi hep birlikte Ak bir şekilde tesis edebiliriz. Bize bugünkü gibi güç verin, Ankara’da güçlü bir şekilde ilimize, ilçelerimize hizmet edelim”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.