Bu haber kez okundu.

AK Parti Siirt İl Teşkilatı, Down Sendromluları Unutmadı
banner229

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığınca 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Siirt Türk Telekom Özel Eğitim Merkezinde eğitimlerini sürdüren down sendromlu çocuklara yönelik düzenlenen etkinlikte konuşan Özlem Furat, türkiye'nin 81 ilinde program düzenlediklerini söyledi.

Hiçbir engel aşılamaz olmadığını, önemli olan engelin gönüllerde olmaması gerektiğini ifade eden Furat, "Bizler farkındayız ki görme engelli kardeşim gönül gözü ile her şeyi görüyor, işitme engelli kardeşim yüreğinden çıkan işaretlerle bize her şeyi ifade ediyor, bedensel engelli kardeşim gönlünde, zihninde yok ettiği engel ile hiçbir engel tanımadan nice başarılara imza atıyor.

Biz bu bilinçle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ve talimatıyla daha davamızın tohumlarının ekmeye başladığımız ilk yıl bu dava engelli kardeşlerimiz olmadan olmaz dedik ve 3 Aralık 2001 yılında Engelli Koordinasyon Merkezimizi kurduk.

 Engelli vatandaşlarımız için erişilebilir olmayı en önemli ayrıcalıklarımızdan biri olarak görüyoruz. Engelli Koordinasyon Merkezimizin ve gönüllerimizin kapılarını sizler için sonuna kadar açtık. Sizlerin yaşadığı her türlü sıkıntıda yanınızda olmak bizim boynumuzun borcu. Bu amaçla hamd olsun bugün 81 il ve 970 ilçe teşkilatımızda sizler için telefon, faks ve internet üzerinden birebir hizmet veriyoruz. Sizleri bu merkezlerimize her zaman davet ediyoruz" açıklamalarında bulundu.

AK Parti olarak iktidara geldikleri günden bu yana engellilere "pozitif ayrımcılık" ilkesiyle yaklaştıkklarını aktaran Furat, "Özellikle 2005 yılında çıkardığımız Engelliler Kanunu bu alanda çığır açmıştır. Bu kanunla eğitimden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar sizleri ilgilendiren pek çok konuda iyileştirme gerçekleştirdik.

Sizleri sosyal hizmetlere erişimine mani olan bürokratik engellerin kaldırılması, engelli vatandaşlarımıza ilk defa evde bakım ve evde sağlık hizmetlerinin sunulması, engellilerimizin eğitimde fırsat eşitliğine kavuşması gibi hizmetler, bu yöndeki çalışmalarımızın yalnızca bir kısmıdır. 

AK Parti bugüne kadar ne yaptıysa ispatlarıyla, delilleriyle ortada. Onlar konuştu, AK Parti yaptı. Bakın 4 gün önce Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın katılımıyla kahramanlık destanı şehri Çanakkale'de dünyanın en uzun köprüsünün temeli atıldı, hamd olsun. Milletine âşık bir lider ve liderine âşık bir millet ile inşallah ülkemiz daha çok ilk'lere, en’lere imza atmaya devam edecek." dedi. Furat, AK Parti olarak her zaman engellilerin yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.