Bu haber kez okundu.

AK Parti Siirt İl Başkanı'ndan “Halife geliyor hazır olun“ mesajına savunma
banner229
    AK Parti Siirt İl Başkanı Çalapkulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili paylaştığı mesajındaki, "Halife geliyor hazır olun" ifadelerinin çarpıtıldığını savundu.
  AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, "Halife kelimesini, ülkesinin tüm sorunlarına, kurumlarına ve idaresine hakim, tüm dünya ezilenlerinin hür ve gür sesi, mazlumların koruyucusu, iyi, başarılı, öncü, ileri görüşlü, sözü dinlenen bir lider şeklinde anlıyorum" ifadelerini kullandı.
    Çalapkulu, Twitter'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili paylaştığı, "Uzun adama, 'muhtar bile olamaz' dediler. Önce Başbakan sonra Reis-i Cumhur oldu. Şimdi de 'başkan' olamaz diyorlar. Halife geliyor hazır olun" mesajına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, mesajda yer alan "halife" kelimesinin çarpıtıldığını savundu.
    Açıklamasında, "AK Parti'nin kurucusu Cumhurbaşkanımızı seviyoruz" ifadesine yer veren Çalapkulu, şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanımızı seviyor, başarılı buluyor, örnek alıyoruz. Siirtliler olarak kendisiyle gururlanıyoruz. Twitter'da başka bir kullanıcı tarafından yazılan, şahsım tarafından da beğenilen mesajla ilgili kamuoyuna açıklamak isterim ki ben bu cümledeki halife kelimesini, ülkesinin tüm sorunlarına, kurumlarına ve idaresine hakim, tüm dünya ezilenlerinin hür ve gür sesi, mazlumların koruyucusu, iyi, başarılı, öncü, ileri görüşlü, sözü dinlenen bir lider şeklinde anlıyorum." Çalapkulu açıklamasında, birilerinin halifeyi hakan, hükümdar, reis, sultan ve benzeri şekilde algılayabileceğine veya algılamak isteyebileceğine işaret ederek, yazılanların düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilip herkesin düşünce, inanç, kanaat, tutum veya duygularını barışçı yollardan açığa vurması konusunda korkulardan arınması gerektiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.