Bu haber kez okundu.

AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş Oldu
banner229

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında Siirt Belediye başkan adayının Ali İlbaş olduğunu açıkladı.

31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde partilerin ilimizde gösterecekleri belediye başkanları merak edilir ve bu konuda bütün partilerde çok değişik isimler dillendirilirken, ilk olarak AK Parti adayını resmen açıkladı.

Siirt Belediye Başkan adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ali İlbaş olarak açıklandı. Dün Ankara da düzenlenen bir toplantıda Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan aralarında Siirt’in de bulunduğu 14 ilin belediye başkanlarını açıkladı.

Tanıtım törenine AK Parti Milletvekili Osman Ören, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz ve Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Bedük'te katıldı.

Siirt Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş yaptığı açıklamada, Siirt'i "Ak Belediyecilik"le yeniden buluşturacaklarını söyledi.

Erdoğan liderliğindeki davasına her kademede hizmet etmeye daima hazır olduğunu aktaran İlbaş, halka en iyi hizmeti sunacaklarını belirtti. Siirt için hayallerinin olduğunu aktaran İlbaş, bunları gerçekleştirmek için belediye başkanlığının önemli bir görev olduğunu ifade etti.

Doğup büyüdüğü kente hizmet etmenin büyük bir şeref olduğunu dile getiren İlbaş, şöyle devam etti: "İlimizin insanlarını, sokaklarını, belde ve köylerini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle ilimizin sorun ve taleplerinin farkında biri olarak hizmet etmeye hazırız. İlimizle ilgili hayallerimiz, projelerimiz var. Bu hayallerimizi ve projelerimizi inşallah partimizle gerçeğe dönüştüreceğiz

Bir ailenin veya bir zümrenin değil, bütün Siirt halkının başkanı olacağız. Milletimizin takdiriyle bu önemli göreve seçilmemiz durumunda, her zaman milletimizin hizmetinde çalışacağız. Buna hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Mazlum ve mağdurların sesi olan liderimiz Erdoğan'a dünya liderliği yolunu açan Siirt'imizde bu seçimleri kazanmamızın önünde hiçbir engel bulunmuyor.

ALİ İLBAŞ KİMDİR?

1967 yılında Siirt'te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimimi Siirt'te tamamladı. Siirt Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulama Mezunu olan İlbaş, Anadolu Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünü bitirdi. Siirt'te İlbaş Nakliyat Tarım, Hayvancılık Ltd. Şti. ve İlbaş Petrol Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Siirt İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği kurucu başkanlığı yaptı.

Milli Gençlik Vakfı, Refah Partisi, Fazilet Partisi üyeliği, AK Parti kuruluşundan bu yana Ak Parti İl Delege Üyeliği yaptı. 2009 Yerel Seçimlerinde AK Parti Siirt Belediye Başkan Aday Adaylığı, aynı yıl içerisinde AK Parti Siirt İl Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı, 15 Ocak 2011 tarihinden 2014 yerel seçimlerine kadar AK Parti Siirt İl Başkanlığı görevini yürüttü.

2014 yerel seçimlerinde AK Parti Siirt Belediye Başkanı Adayı olan İlbaş, 2015 Haziran genel seçimlerinde ise AK Parti Siirt Milletvekili Adayı olarak gösterilmişti. Kürtçe ve Arapça bilen Ali İlbaş, Evli ve 6 çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memet 5 yıl önce

memleketimize hayırlı olsun, Rabbim yar ve yardımcınız olsun.

Avatar
ali çaycı 5 yıl önce

daha iyisimi var işte adam gibi adam siirt sevdalısı işte siirt timizi iyi bilen ve siirt tin halinden ve dilinden anlıyan siirt savdalısı sayın ilbaş hayırlı ve oğurlu olasun

Avatar
Yıldırım 5 yıl önce

Hayırlı uğurlu olsun Allah muvaffak etsin. Daha iyisi olamazdı beğenmeyen araplar gitsin pkk ya oy versin. Bende arabım.

Avatar
ramazan mansur 5 yıl önce

Siirt akp yönetimi arap aday veya ceyhun başkanı aday göstermeyerek resmen belediyeyi hdp ye bıraktı..en az 15 bin fark yer...çoğu arap tepki olsun diye sandığa gitmeyecek..göreceksiniz bende dahill.....

Misafir Avatar
okan 5 yıl önce @ramazan mansur

ramazan bey haklı çok güzel yazmışsın ellerine sağlık.

Beğenmedim! (9)