Bu haber kez okundu.

AK Parti Milletvekili Mervan Gül, Basınla Bir Araya Geldi
banner229

AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, ilimizde görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Gül, bir çay bahçesinde düzenlenen toplantıda kentin eğitim, istihdam ve ulaşım sorununa değindi, yapılacak yatırımları anlattı.

İşsizliğin birinci öncelikleri olduğunu ve bu kapsamda Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilmesinin son aşamaya geldiğini dile getiren Gül, 900 dönüm eklenerek büyütülen OSB’de 2 yılda yapılacak işi 2 ayda tamamladıklarını belirtti.

Cezaevi ihalesinin Kasım ayında yapılacağını belirten Gül, ihale tamamlandıktan sonra yeni cezaevine yeni istihdamlarında yapılacağını söyledi.

Siirt- Kurtalan yolunun yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirten Milletvekili Gül, Aktaş köyü arkasında yaşanan heyelandan dolayı o bölümün daha sonra tamamlanacağını ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a İlçe ve Belde belediye başkanlarıyla yapmış oldukları ziyarette Bakan Osman Aşkın Bak’tan ilçe beldelerimize yeni gençlik merkezi ve Halı sahaların yapılacağını belirten Gül, kendilerine destek olan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a teşekkür etti.

Milletvekili Gül, Kentsel Dönüşüm ile ilgili çalışmalarında hızla devam ettiğini, Havalimanına yeni modern terminal binasınında yapılacağını belirtti.

Botan Çayı’nda yapılması planlanan köprü ve bağlantılı yollar için de çalışmaların devam ettiğini dile getiren Gül, şunları kaydetti:“Ilısu Barajı’nın yapılması ile yöre halkı tarafından mevcutta kullanılan ulaşım yolları su altında kaldı.
Alternatif olarak Ilısu Barajı Kablolu Köprüler ve Bağlantı Yolları Projesi hazırlandı. Bu kapsamda 2,25 kilometre bağlantı yolu, 1521 metre köprü ve 1902 metre tek tüp karayolu tüneli yapılacak. Yaklaşık maliyeti 13 milyar liradır. 2024 yılı yatırım programına alınması planlanıyor. Projenin bir an önce başlanıp tamamlanması hedefleniyor.”

Toplantıya, AK Parti Siirt İl Başkan Yardımcısı Bahri Caner Özturan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hikmet Ekin ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Abdulkadir Demirhan da katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.