Bu haber kez okundu.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Öner Geyik, Fıstık İşleme Fabrikalarını Ziyaret Etti
banner229

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Öner Geyik, Siirt Fıstık İşleme Fabrikalarını ziyaret etti.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Öner Geyik, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Eylül ayında ilimizde başlayan fıstık hasadıyla birlikte yoğun iş temposuna giren fıstık işleme fabrikalarını ziyaret ederek, Fıstık üreticilerine bol kazançlar dileyerek, fabrikada çalışan işçilere tatlı ikramında bulundu.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Öner Geyik, ilimizde bulunan dünyanın en büyük üç fabrikasından biri olan Siirt Fıstık İşleme fabrikasında, Fıstıklarını fabrikaya getiren çiftçilere bol ve bereketli bir hasat geçirmeleri temennisinde bulundu.

Başkan Geyik, fıstığın birim alanda yüksek verim veren bir ürün olduğunu belirterek,Fıstık,yaklaşık 20 yıldır bölgede ekilmeye başlanmış ve yüksek getirisi olan bir ürün. AK Parti teşkilatı olarak bizler de çiftçimizin yanındayız. Fıstık çiftçisini desteklemeye devam edeceğiz.

Siirt; bu yıl fıstıkta iyi bir sene geçiriyor. Çiftçimizin yüzü gülüyor, bu sene Siirt ekonomisi tarımla güldü. İnşallah bu şekilde devam eder. Tarım, Siirt ekonomisinde belirleyici rol oynuyor. Bugün de fıstık üreticimizin sevincine ortak olmak için buradayız” diye konuştu.

Başkan Geyik, Siirt fıstığı türünün ülke genelinde tanınmaya aranılmaya da başlandığını belirterek “Bizim fıstığımız artık ülke genelinde büyük marketlerde ve kuruyemişçilerde  aranılan bir ürün oldu.

Kalitemiz Amerika’nın Kaliforniya ve İran fıstığından çok daha kalitelidir.Fıstığımızın tanınırlılığını sağladığımız takdirde fiyatımız bu iki çeşitten çok daha yukarıda olacaktır.Çünkü özellikle Avrupalı için kalitenin bir bedeli yoktur.Kaliteli mala istenilen fiyatı verir.”Dedi.

Siirt Fıstık İşleme fabrikası Müdürü Sinan Çelik’te fıstığını işlemek isteyen üreticileri beklediklerini ve sezonda  sürekli çalıştıklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.