Bu haber kez okundu.

AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu'nun Cumhuriyet Bayramı Mesajı
banner229

AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının kuruluşunun 96. yılı nedeniyle mesaj yayınladı.

AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu,29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, Cumhuriyet Bayramımızı, Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıl dönümünde, aydınlık bir geleceğe ilham verecek bir coşkuyla kutluyoruz. Bugün, Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ilan ettiğimiz, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. kuruluş yıldönümüdür.

Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle taçlandırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, 96 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş, bilhassa son dönemdeki atılımlar sayesinde, bugün dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmış bir devlettir.

Büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı, ilkeli ve vizyoner dış politikasıyla Türkiye, bölgesinde ve dünyada bir ilham kaynağı olmayı günümüzde de sürdürmektedir.

Cumhuriyet bayramlarımızın en büyük özelliği ise tüm siyasi partilerimizin ve toplumun tüm katmanlarının verdiği mesajlarda bir olmak, birlik olmak, tek yürek Türkiye ve birlik ve beraberlik dolu günlere şeklinde son derece anlamlı ifadelere yer verilmesi, ülkemizin geleceği açısından son derece anlamlı ve önemlidir.

AK Parti iktidarıyla birlikte her alanda yaşanan normalleşmenin yansıması olarak Cumhuriyetin aslında Osmanlı’dan bir kopuş olmadığı aksine bir sürekliliğin devamı olduğu unutulmamalıdır. Çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış olan istiklal mücadelesinden sonra Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’in kurulması, hiç şüphesiz, geleceğimizin en büyük güvencesidir. Bugün ise, dünyadaki tüm mazlum ve mağdurların umut kapısı Türkiye olmuştur.

Bizler de Cumhuriyetimizin değerleri doğrultusunda demokrasimizi ve siyasi istikrarı daha güçlü kılmak ve 2023 hedeflerine emin adımlarla yürümek için çalışmalarımıza azimle devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı gönülden tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakârlıkla mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle yâd ediyor; bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ecdadımızın emanetine sahip çıkan kahraman milletimize ve bize dualarıyla destek olan tüm Siirtli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.