Bu haber kez okundu.

AK Parti İl Başkanı Çalapkulu’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
banner229

AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, 3 Aralık "Dünya Engelliler Günü" nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Çalapkulu mesajında “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesini düstur edinerek kurulan partimiz, kuruluşundan itibaren parti programında, iktidarında da eylem planlarında engellilerin insanca yaşamasını sağlayacak sosyal politika hedeflerini belirlemiş ve ilk kez devrim niteliğinde uygulamalarla engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarını giderme konusunda büyük mesafeler alınmıştır.

AK Parti Hükümeti olarak, çağdaş ve sosyal devlet anlayışımızın gereği olarak, engellilerin karşılaştığı sorunların çözümü için var gücümüzle çalışıyor, engelli kardeşlerimize yönelik atılımları önceliklerimiz arasında değerlendiriyoruz.

17 yıllık hükümetlerimiz döneminde, engelli vatandaşlarımızın hak ettikleri hayat şartlarına kavuşabilmeleri için pek çok reform yaptık, bu doğrultuda çok önemli adımlar attık. Engellilerimizin günlük yaşama katılabilmeleri, toplumla bütünleşebilmeleri, fırsat eşitliğine sahip olarak toplum için katma değer üretecek bir konuma gelmeleri için tüm imkânlarımızı seferber ettik.

Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına varana dek her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele gerçekten takdire şayandır.

Bu mücadelelerinde onların yanında yer almak, onları teşvik etmek, onları herhangi bir dışlanmışlığa maruz bırakmamak, hepimizin öncelikli sorumlulukları arasında yer almaktadır. Sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak, engelli vatandaşlarımıza eğitim, sağlık ve istihdam haklarına ait hizmetleri sunmakta, bu kapsamda çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan evde bakım hizmetleri, danışmanlık, destek, bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, ilimizde de yoğun bir şekilde yürütülmektedir.

Bu bağlamda, ilimiz genelinde bulunan engellilerimize evde bakım hizmetleri verilmekte, engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama aktif olarak katılma konusundaki sıkıntılarını ortadan kaldırmaya ve tüm vatandaşlarımıza sunulan kamusal hizmetlerden sorunsuz bir şekilde yararlanabilmelerine yönelik çalışmalarımız artarak devam etmektedir.

Engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırmak, onların toplumla daha da bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarını mümkün kılmak, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini de beraberinde getirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenen etkinliklerin toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
siirtli çaycı 5 yıl önce

sayın ören engelli hastası olan ve her ay 2500 tl civarı ilaç kullanan hastayı ve engelliyi niye sormuyorsunuz tabi bundan çıkar yok reklam yok