Bu haber kez okundu.

AK Parti 5.Olağan İl Gençlik Kolları Kongresi Yapıldı
banner229

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Siirt 5.Olağan İl Gençlik Kolları Kongresi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Genel Merkez Gençlik Kolları Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Başkan Yardımcısı Ensar Topçu’nun katılımıyla büyük bir coşkuyla mehteran grubunun konseriyle gerçekleşti.

Divan Başkanlığı Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı MKYK üyesi Abdurrahman Döğücü’nün yaptığı ve TÜRGEV konferans salonunda gerçekleşen kongre, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının yayınlanmasıyla başladı.

Kongrede bir konuşma yapan AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, 15 Temmuz ve Afrin şehitlerini rahmet ve minnetle anarak başladı. Çalapkulu, “15 Temmuz ve Afrin şehitlerini rahmet ve minnetle ile anarak konuşmama başlamak istiyorum.

Afrin’de mücadele eden kahramanlarımıza sağ salim dönmelerini yüce rabbimden niyaz ederim. Büyük coşkuyla geçen kongrelerimizin bir başkasını da bugün gerçekleştiriyoruz. Siyaset gençleşiyor, Türkiye güçleniyor sloganıyla çıktığımız yolda, girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmadan partimizin 2019 yılı seçimlerine tam hazırlanmamız gerekir.

Ekonomisi yerlerde sürünen bir ülkeyi alıp muhasırlar medeniyete taşıyan bir genel başkanın Siirt’in de eniştesi olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkma sorumluluğumuz var. Bugünün Fatih Sultan Mehmed’i, Yavuz Sultan Selim’i olan Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı dim dik ayakta tutmaya devam edeceğiz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

İl Başkanı Çalapkulu ayrıca, Ölümünün yıl dönümünde BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu yad ederek “Ölümünün sene-i devresinde Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’na rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu’nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan Genel Başkan Yardımcısı Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay AK Parti’nin 16 yıllık sürecinde ülkenin gelişmişliğe dikkat çekip eski Türkiye ve yeni Türkiye’den örnekler verdi. Aktay, önceki devletin halka getirdiği yasaklar sebebiyle maganda benzetmesi yaptı.

ESKİ TÜRKİYE’DE BAŞÖRTÜSÜNE VE ANA DİLDE ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLAYAN BİR MAGANDA DEVLET ANLAYIŞI VARDI

Siirt Milletvekili Yasin Aktay, “ AK Parti ruhen gençlerin partisidir. İnsan hangi yaşta olursa olsun! Kula kul olmaya yer yok. Biz sadece Allah’ın karşısında rükûda eğiliriz. Biz vurup öldürmeye gelmedik, adaleti hâkim kılmak için geldik.

Türkiye bugün çağlar atlattığını her alanda görebilirsiniz. Türkiye’de tüm vatandaşların birinci sınıf vatandaş olduğunu görebilirsiniz. Önceden zulüm eden bir devlet varken, bugün hizmet eden bir devlet var. Bizler Siirt’te, Kürtçe ve Arapça konuşamıyorduk. Bir insanın Kürt olmaya utandığı hatta neredeyse yargılanmaya kadar gittiği Kürtçenin yasak olduğu bir ülkede yaşıyorduk. Şimdi herkes özgürce ana dilini konuşabiliyor. Giyim ve kuşamlara karışılıyordu. Başörtüsüne karışan böyle bir maganda devlet anlayışı vardı. Tüm bu yasaklar Ak Parti ile son buldu” Dedi.

Salonda, “Reis bizi Afrin’e götür” diye slogan atan genç topluluğa, Aktay, “Afrin bitti sloganlarınızı güncelleyin gençler, şimdi sırada Mümbiç var” dedi.

Aktay, kitap okumanın önemine değinerek, gençlere bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Kongrede, delegelerin çoğunun oyunu alan AK Parti’nin çiçeği burnunda başkan adayı Hamit İbrahim Bedük, AK Parti Siirt Gençlik Kolları Başkanlığına getirildi.

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Siirt Milletvekili Prof.Dr. Yasin Aktay, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyesi Ensar Topçu, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, İl ve ilçe Kadın ve Gençlik Kolları başkanları, İl ve İlçe Parti ve Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.