Bu haber kez okundu.

AK Parti "15 Temmuz Milli İradeye Sahip Çıkma" Resim Sergisi Düzenledi
banner229

Siirt'te, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla "15 Temmuz Milli İradeye Sahip Çıkma" resim sergisi düzenlendi.

AK Parti Siirt İl Başkanlığı ve İl Kadın Kolları Başkanlığınca Güres Caddesi'ndeki Sancaklar Ortaokulu önünde açılan sergide, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında çekilen 78 fotoğraf sergilendi.

Vali Ali Fuat Atik, serginin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un yıl dönümünde, sergideki fotoğraflardan görüldüğü üzere Türkiye’nin büyük bir beladan kurtulduğunu söyledi.

Sergide, eliyle namluyu kapatan bir vatandaşın yer aldığı fotoğrafı gördüğünü ve çok duygulandığını belirten Vali Atik, "Eliyle namluyu kapatmaya çalışmak ancak imanın göstergesidir." dedi.

İşte böyle imanlı insanların olduğu müddetçe bu devleti, milleti kimsenin yıkamayacağını ve bölemeyeceğini aktaran Atik, fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere 7’den 70’e herkesin o gece alanlarda olduğunun belgelendiğini ifade ederek, şöyle konuştu:"Ninelerimiz, annelerimiz, teyzelerimiz, evlatlarımız herkes oradaymış. İnşallah biz bu vahşeti bir daha yaşamak istemiyoruz.

15 Temmuz gecesi darbe girişimi vahşiliktir. Bunun başka da bir tanımı yoktur. Bu işgal girişimiydi. Allah’ın bize yardımı sayesinde biz o günleri atlattık. Özelikle Siirt’te halkımızın, vatandaşlarımızın sağduyusuyla bu hainler öyle bir püskürtülmüş ki, öyle bir ders almışlar ki Türkiye’ye örnek olabilecek nitelikte. Ben buradan hemşehrilerime gönül dolusu teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum."

AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ise, amaçlarının 15 Temmuz'un unutturulmaması olduğunu söyledi.

Çalapkulu, şunları kaydetti:"O gece aslında 81 vilayetin içinde sıkıntı yaşayan 4 ilden birinin Siirt olduğunun da vurgulanması yapıldı. O gece burada o şerefli asker üniformasını giyinmiş hainler yine devletin vergileriyle alınan silahları bu millete karşı kullandılar. Elhamdülillah bu millet yek vücut oldu ve o hainlere geçit vermedi."

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz de, 15 Temmuz gecesi Siirt’te darbeci askerlerin havaya ateş açması sonucu yere saçılan mermi kovanlarını Vali Atik’e gösterdi.

Atik, bir adet mermi kovanını o günün anısına makam odasına koyacağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
siirtli esnaf 7 yıl önce

sayın başkanım 14 yıllık akp nın kaderi ve ve balı ayşo zivinginın omuzunda mı kaldı bunu bir siirtli olara ve siirt halkın adına size soruyorum nurten başkan