Bu haber kez okundu.

Afrin ve Doğu Guta'daki Aileler İçin Kermes Düzenlendi
banner229

Siirt İHH Şubesi, Suriye rejimi tarafından kuşatma altında tutulan Doğu Guta’daki ihtiyaç sahipleri yararına Güres Caddesinde 2 gün süren bir kermes düzenledi.
Siirt’te yaptığı hayır çalışmaları ile ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldüren Siirt İHH ve İHH Kadın Kollar gönüllü üyeleri, bir etkinliğe daha imza attı.

Suriye’nin Doğu Guta şehrinde zor durumda kalan Suriyeliler yararına 2 gün süren bir kermes düzenlendi. İHH Siirt şubesi tarafından Güres Caddesinde açılan kermeste elde edecek gelir Doğu Guta’ya gönderecek.
“ELİMİZİ UZATMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Kermes hakkında açıklamalarda bulunan Siirt İHH Başkanı Metin Yardım, “Bizler elimizden geldiğince ihtiyaç sahiplerine elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Yaptığımız kermesimizde sadece yemekleri satışa çıkardık. Buradan elde ettiğimiz gelirler, Doğu Guta’daki mazlum halkın ihtiyaçlarında kullanılacak” diye konuştu.

Siirt Hak Hürriyetleri ve İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Sadullah Eldemir ise Hazreti Muhammed'in her zaman mazlumlara yardım edilmesi gerektiğini söylediğine işaret ederek, "Yardımlarımız özellikle ülkemize Afrin ve Doğu Guta'dan sürekli göç gelmektedir. Biz de onlara bir nevi el vermek için bu kermesi düzenledik." ifadelerini kullandı.
Siirt İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kadın Kolları Teşkilatı Başkanı Fatma Erdemci, Kermeste İçli köfte, kavurma, sarma, dolma, kızartma çeşitleri, pastalar ve geleneksel ev yemeklerinin satışa sunulduğunu belirterek elde edilecek gelirin Doğu Guta’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını söyledi.
Erdemci, “Suriye’de yaşanan vahşeti hepiniz biliyorsunuz. Yaşanan vahşetten dolayı oradaki muhtaç kardeşlerimiz zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorlar. Hepsinin bizim yapacağımız yardıma ihtiyaçları var. Bizde Siirt İHH İnsani Yardım Vakfı Kadın kolları olarak ne yapabiliriz diye düşündük ve kermesimizi başlattık. Siirt halkı kermesimize yoğun ilgi gösterdi. Allah hepsinden razı olsun.” Dedi.
Kermes 15 Nisan’da açıldı, 17 Nisan’da son buldu.

​​​​​​​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.