Bu haber kez okundu.

Afgan Uyruklu 4 Düzensiz Göçmen Yakalandı
banner229

Siirt'in Baykan ilçesinde Afgan uyruklu 4 düzensiz göçmen yakalandı.

Siirt valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde, Bitlis ilinden Diyarbakır iline göçmen kaçakçılığı yapılacağı bilgisi elde edilmiş olup, söz konusu göçmenlerin ve organizatör şahısların yakalanabilmesi maksadıyla Baykan ilçe girişinde bulunan Yol Kontrol ve Arama Noktasında icra edilen kontrollerde 22.07.2019 günü yasadışı yollardan yurda giriş yaptıkları tespit edilen (4) Afganistan uyruklu yasadışı göçmen ile bu şahıslara organizatörlük yapan ticari taksi şoförü (Ö. Y.) isimli (1) şüpheli yakalanmıştır.

Yasadışı göçmenlere 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 102/2 maddesi gereğince toplam 14.196 TL idari para cezası uygulanmıştır. 

Söz konusu olayla ilgili olarak Baykan Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek, alınan talimatlar doğrultusunda gerekli soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. 

Organizatör olduğu değerlendirilen (1) şüpheli ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmış olup, yakalanan yabancı uyruklu şahıslar ise işlemlerinin tamamlanmasını müteakip İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilecektir.

  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.