Bu haber kez okundu.

AFAD, Vatandaşların Yardımına Koştu
banner229

Siirt’te devam eden yoğun yağışların yol açtığı olumsuzlukların giderilmesi için AFAD teşkilatı yoğun bir çaba harcadı.

Afad İl Müdürü Cahit Akkoyun başkanlığında oluşturulan ekipler gelen ihbarlara yetişmek için gece gündüz koşturdular.
İl Müdürü Akkoyun yaptığı açıklamada, teşkilat olarak oluşturdukları ekiplerle il genelinde vatandaşa yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Devam eden yağışların yol açtığı moloz ve akmalardan dolayı kapanan Şirvan Ormanbağı ve Kapılı yollarını İl Özel idare ekiplerince açıldığını belirten Akkoyun “ Her iki köye ulaşan ekibimiz vatandaşların su dolan konut ve hayvan barınakların sularını tahliye ettiler.

Ayrıca dün gece saat 22.30’da İl Merkezi ve Baykan Ziyaret beldesinde aşırı yağıştan etkilenen ve yağmur sularıyla dolan konutları ile özel şahsa ait bir adet işyeri deposunun suları tahliye edildi.

İl Merkezi Bıttımlık mevkiinde bir konutun önünde altyapı için kazılan ancak konut için risk taşıyan çukuru belediye ekipleri ile kapatılmasını sağladık.

Dün öğlen saatlerinde kapalı spor salonunda bir etkinliğe katılan ve yağıştan dolayı mahsur kalan Mehmetçik ilkokulu öğrenci ve öğretmenlerini kurum otobüsüyle okullarına taşıdık. AFAD olarak vatandaşlardan gelen her türlü yardım talebine yetişmeye çalışıyoruz.” Dedi.
Akkoyun, oluşturdukları ekiplerin, 24 saat esasına göre hizmet verdiğini ve olaylara çok kısa bir sürede yetiştiklerini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.